S'està cercant, espereu....

Infociudad - CEMENTERI GENERAL - València

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en:

CEMENTERI GENERAL

Cementeri General

Ban de Tots els Sants 2023.

HORARI:

- VISITA: de dilluns a dissabtes de 9:00 a 18:00 hores. Diumenges i festius de 9:00 a 14:00 hores.
- SERVICIS FUNERARIS: de dilluns a dissabtes de 10:30 a 17:00 hores. Diumenges i festius de 10:30 a 13:00 hores.

- Tots Sants: En les proximitats de l'1 de novembre, hi ha un horari especial per a millorar els servicis de visita als difunts.

HISTÒRIA:

Sorgeix després de la prohibició de situar en el casc urbà els cementeris de cada parròquia. El projecte va ser de l'arquitecte municipal C. de Sales, començant les obres en 1805 i sent inaugurat en 1807. Inicialment era un rectangle d'uns 3.200 metres quadrats, emmurallat, amb capella central en la testera i accés, també centrat en el seu front. a partir de 1808 s'inicia la construcció dels nínxols. El primer panteó és de 1851 per a Virginia Dotrés i ràpidament es generalitza el seu ús entre les famílies poderoses, de manera que avui és un dels cementeris que més panteons posseeix. 

En 1875 es fa un projecte d'eixample que s'aprova en 1876. La primera ampliació és un augment de profunditat del rectangle inicial, quedant la capella exempta quasi en el centre. Cap a 1880 s'aproven les condicions per a construir nous nínxols i pòrtics. és ara quan es decideix la construcció d'un nou rectangle adossat al primer, denominat dels "Pòrtics" o "Pati de les Columnes" per estar format per 170 robustes columnes dòriques, pot considerar-se l'última obra de l'etapa neoclàssica en la ciutat. 

En 1886 es va construir la sala d'espera i en 1907 el pati de les palmeres. Després es realitzen successives ampliacions, que tindran en comú el tractament de les construccions que alberguen els nínxols. 

Entre els mausoleus més interessants destaquen els de els arquitectes A. Martorell Trilles (Família Maestre Bosarte), J.M. Cortina (Família Puchol Sarthou, Oyanguren, Martínez Boronat, Krausser, Monterde, Pascual), Vicente Rodríguez (Família Galindo), L. Matoses Rico (Marquès de Sotelo), J. Rieta Síster (Tomba del Baró de Sant Petrillo), i I. Rieta López (panteó de José i Cogombre Benlliure). En el cementeri civil es troba la tomba de V. Blasco Ibáñez, obra de Mariano Benlliure, que també va realitzar les escultures del panteó familiar dels Moróder.

Ubicació

PLAÇA SANT DOMÉNEC DE GUZMÁN , 27

46017 VALENCIA