S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra el Dia Mundial del Turisme centrada en la capitalitat verda europea 2024

• Jardí de Polifil

26/09/2023

  • El 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme
  • Hi haurà degustacions d’orxata i tours de realitat virtual

Com cada 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme, una data assenyalada en el calendari que té com a objectiu conscienciar sobre el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme. Sota el lema “Turisme i inversions verdes”, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) convida tothom a celebrar este dia i reforçar, entre d’altres aspectes, la la necessitat de donar suport a la transició a un turisme més verd i sostenible en el temps, vetlar pel compliment de les responsabilitats de les activitats turístiques i solucionar l'emergència climàtica.

València, que en 2024 assumirà la Capitalitat Verda Europea, treballa per convertir-se en motor del canvi i exemple per a altres ciutats. La ciutat celebra esta jornada tan assenyalada del Dia Mundial del Turisme amb activitats per a participar en la important tasca d'un replantejament del turisme com a motor del desenvolupament, a través de l'educació i de l'ocupació. Un dia també per a aprofundir en l'impacte del turisme en el planeta i les oportunitats de forma més sostenible.

Degustació d'orxata

Per la seua ubicació i clima, València és el bressol de l'orxata, una de les begudes més saludables que es cultiva prop de la ciutat amb unes qualitats envejables. Entre les seues delicioses propietats: no conté gluten ni lactosa, és baixa en sodi, rica en vitamines C i E i actua com a antioxidant. Un aliment que aporta minerals com el magnesi, el fòsfor, el calci, el ferro i el potassi; té àcid oleic, per la qual cosa ajuda a controlar el colesterol i facilita la digestió, ja que conté els enzims amilasa i lipasa. I té arginina, que ajuda a equilibrar la tensió arterial.

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, Visit València reparteix 1.500 degustacions en la plaça de l'Ajuntament, en dues tandes: la primera a partir de les 11h i l'altra a les 17h. Per a poder gaudir este producte, cal recollir abans el cupó de degustació en les oficines de turisme. El carret d'orxata estarà situat a la cantonada de la plaça de l'Ajuntament amb el carrer de la Sang.

El patrimoni, a un clic virtual

També en l'oficina de turisme de la plaça de l'Ajuntament, gràcies al dispositiu Phygi i unes ulleres de realitat virtual, s’hi podrà gaudir d'una experiència totalment immersiva en, entre d’altres, la Llotja, l'Església de Sant Nicolau o les Falles.

Reciclatge de la València Tourist Card

Els xicotets detalls marquen la diferència. Per això per als qui, després del seu ús, retornen la targeta turística “València Tourist Card” en l'oficina de turisme de la Plaça de l'Ajuntament, podran emportar-se un dels 50 clauers i 50 moneders ‘A la lona de València’. Perquè amb el reciclatge de la targeta turística es dona suport a un projecte que dona una segona vida a les lones publicitàries i és, a més, una oportunitat d'evolució, creixement i destresa de persones amb malalties mentals.

Terratrèmol del Marroc

Art, cultura i solidaritat. És el còctel que han preparat des de l'Associació de Guies de la Comunitat Valenciana (guiasoficialescv.com) per a commemorar el Dia Mundial del Turisme, organitzant una visita guiada pels llocs més emblemàtics del centre històric. Partint des de la Torres de Serrans, el tour recorrerà la Plaça de la Verge, l'exterior de la Catedral, la Plaça de l’Almoina, la Plaça de la Reina, la Plaça Redona, la de Lope de Vega, la del Mercat, la de l'Ajuntament i la Llotja. La visita tindrà un cost de 10 euros i tot el que es recapte en esta visita, que comença a les 18h, estarà destinat a ajudar les a les víctimes del recent terratrèmol al Marroc. La inscripció es realitzarà a través del telèfon 634 58 06 75 de l'Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana.

Més informació: www.visitvalencia.com/agenda-valencia/dia-mundial-del-turismo-2023