S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Oficina Municipal de l’Energia atén 3.500 persones en el primer semestre de l’any

La instal·lació de plaques solars, la rebaixa de la factura de la llum i el gas i el bo social centren les consultes

• L'Oficina Municipal de l'Energia està ubicada al carrer de José María Haro

01/08/2022

Més de 3.500 persones han passat per l’Oficina Municipal de l’Energia de l’Ajuntament de València durant el primer semestre de l’any, la majoria per interessar-se per la instal·lació de plaques solars, per tramitar el bo social i per mirar de reduir la factura energètica. El regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha destacat que “la ciutadania està prenent consciència de la seua responsabilitat en el consum energètic”.

 

Per a Ramon, “estalviar en la factura elèctrica o del gas és possible i, a més, contribuix a mitigar els efectes del calfament global. L’Ajuntament està compromés en la lluita contra l’emergència climàtica i amb el veïnat que té dificultats per assumir l’augment dels preus de l’energia. L’Oficina de l’Energia dóna resposta a eixes dos demandes”.

Segons el regidor, “l’escalada dels preus als rebuts de les llars ha disparat la demanda d’informació. Segons els casos, els estalvis en gas i llum poden arribar al 20% aplicant distintes mesures. Estem parlant d’un estalvi en cada llar de 100 euros a l’any en llum i més de 100 en gas. Amb informació, s’hi paga menys, s’hi contamina menys i vivim millor”.

Les consultes

Així, entre gener i juny d’enguany, l’Oficina ha atés 1.174 consultes de particulars, vora el doble que en el mateix període de l’any passat. A més, s’ha atés 74 noves famílies en relació al bo social per a usuaris vulnerables, que s’afegeixen a les que ja es troben en el programa des de passades edicions. Altres 130 persones més han acudit a l’oficina per visitar l’exposició “Energia” o els tallers de rehabilitació energètica d’edificis, l’ús de les energies renovables o el dret a l’energia. Per últim, i dins del programa #MiCentroEnTransicion, s’ha treballat amb 12 centres educatius de la ciutat, on s’han impartit 50 tallers a 1.500 alumnes.

La major part de les consultes estan relacionades amb l’interés de la ciutadania en la instal·lació de plaques solars, per mirar de reduir la factura energètica o per interessar-se pel bo social.

L’Oficina de la Energia, integrada en la Fundació València Clima i Energia, va obrir les seues portes en 2019. És la finestra única per a la transició energètica de la ciutat, un espai d’informació i formació obert a totes les persones i tots els col·lectius, que ofereix assessorament personalitzat, tallers i activitats.

Noves oficines en el parc de l’Oest i Torrefiel

A més, durant l’últim trimestre d’enguany s’obriran a València altres dos oficines noves. La primera estarà ubicada al Mercat de Torrefiel i la segona, al Parc de l’Oest. Les dos oficines s’afegiran a la que ja existeix actualment al carrer de José María Haro. A més, hi haurà una oficina mòbil itinerant que recorrerà la resta de barris de la ciutat.

La tasca de l’Oficina de l’Energia li ha valgut enguany el premi EnerAgen a la millor actuació en matèria de sensibilització i difusió de les energies renovables. El guardó el lliura l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia i hi reconeix les millors actuacions en matèria d’eficiència energètica.