S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La V Trobada Internacional de Rectors Universia convertirà València en la capital mundial de l'educació superior

L'alcalde Joan Ribó ha subratllat “la importància de la relació entre la universitat i la ciutat” i ha destacat la vinculació de les universitats valencianes amb l'Estratègia Urbana València 2030

• La trobada se celebrarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències

23/03/2023

València serà la seu, el pròxim mes de març, de la V Trobada Internacional de Rectors Universia, una cita que reunirà a la nostra ciutat més de 600 rectors i líders universitaris de tot el món, representants de la política i de l'empresa, així com de diferents institucions nacionals i internacionals. L'alcalde Joan Ribó ha agraït a Universia l'elecció de València com a seu d'esta trobada, i ha manifestat la seua satisfacció per la celebració d'unes jornades “que convertiran València en la capital mundial de l'educació superior per a reflexionar conjuntament sobre el paper de la universitat davant els grans reptes globals que afrontem”.
 

La trobada se celebrarà els dies 8, 9 i 10 del pròxim mes de maig, sota el lema “Universitat i Societat”, i comptarà amb participants de gran prestigi en l'àmbit de la investigació i la formació superior, com el físic espanyol i Premi Príncep d'Astúries 2006, Ignacio Cirac, l'inventor de la Word Wide Web, Tim Berners Lee, o l'economista, rector i ex secretari del Tresor dels Estats Units, Larry Summers, entre altres noms destacats procedents de 14 països del món.

La seu de la Universitat de València ha acollit este dijous la presentació oficial de la V Trobada Universia, en la qual ha participat l'alcalde, Joan Ribó, junt amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat, Josefina Bueno, el president de Santander Universitats, Matías Rodríguez Inciarte, i la rectora de la UV i presidenta del Comité Acadèmic de la Trobada Internacional de Rectors Universia, Mavi Mestre.

Joan Ribó ha destacat el caràcter obert i mediterrani de València, “una ciutat oberta al coneixement, amb una identitat pròpia i una història compartida, i amb una projecció internacional en la qual –ha subratllat- les universitats públiques exercixen un paper fonamental”. Ribó ha recordat que les dos universitats públiques valencianes estan integrades en les principals xarxes d'excel·lència internacional, tant a nivell de docència com d'investigació, “i són punta de llança de la investigació, la innovació i la generació de coneixement a la ciutat”. “A més –ha subratllat- som una de les ciutats espanyoles que més estudiants Erasmus envia i rep, la qual cosa mostra eixa clara vocació universitària de la ciutat i la seua projecció internacional per a atraure el millor talent a la ciutat”.

La ciència al servici de les polítiques urbanes

De fet, ha recordat Ribó, l'Ajuntament de València ha signat recentment dos convenis per a vincular les universitats amb l'Estratègia Urbana València 2030, amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica. “I és que per a nosaltres, la relació entre la ciutat i la universitat és fonamental”, ha assegurat Joan Ribó, qui ha assenyalat la vocació del govern municipal “d’anar del braç de la universitat per a incorporar el millor coneixement, la millor ciència i la investigació d'avantguarda en tots els àmbits de les polítiques urbanes”.

La trobada estarà presidida per la presidenta de Banco Santander i Universia, Ana Botín, i les sessions se celebraran en les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències al voltant de tres eixos clau: la formació al llarg de la vida, l'impuls a l'emprenedoria i la innovació, i les xarxes i interconnexió entre les universitats. València recull el testimoni de les ciutats que han exercit com a seus en les convocatòries anteriors: Salamanca, Rio de Janeiro (el Brasil), Guadalajara (Mèxic) i Sevilla.

Les jornades podran seguir-se via streaming a través de les xarxes socials de la V Trobada i del seu web oficial, i culminarà amb la publicació de la ‘Declaració de València’, que assenyalarà aquells àmbits d'actuació en els quals la universitat podrà desenvolupar propostes de valor per a contribuir a un progrés social i econòmic més sostenible de la societat des de la formació, la investigació o la innovació.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó