S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Cultura restaura el monument a Muñoz Degrain ubicat a la Glorieta

2024 serà el centenari de la mort del pintor

• El monument escultòric, després de la restauració

30/01/2023

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha restaurat el monument dedicat al pintor Antonio Muñoz Degrain ubicat a la Glorieta, al barri de la Xerea. El monument presentava brutícia biològica i ambiental. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha declarat que “esta recent actuació del Pla de recuperació del Patrimoni comporta posar en valor la figura del pintor Muñoz Degrain, un alumne destacat de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i del qual celebrarem el centenari de la seua defunció el proper any 2024”.
 

A més, Tello considera que “esta nova restauració de l’ornat públic vol reforçar el treball continu que duem a terme des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals per apostar i invertir pel patrimoni històric i artístic de tots els valencians i valencianes”.

La peça dedicada a Muñoz Degrain requeria d’una actuació urgent per garantir-ne la seua conservació i perdurabilitat al llarg del temps. La intervenció ha consistit en un estudi previ de les patologies, l’aplicació de tractament de neteja de la pedra i de biocides així com la consolidació i hidrofugació de la totalitat de la superfície. El termini d’execució dels treballs ha estat de quatre setmanes i el cost de la intervenció ha sigut de 4.492’79 euros.

El monument dedicat al pintor Antonio Muñoz Degrain és obra de l’escultor Francisco Marco Díaz-Pintado i va ser inaugurat l’any 1915 a la seua actual ubicació, els jardins de la Glorieta, al barri de la Xerea.

Antonio Muñoz Degrain (València 1849-Màlaga 1924) és un pintor paisatgista i historicista d’exuberància decorativa acolorida i viva, molt a sovint de motius fantasiosos i exòtics. Va donar al Museu de Belles Arts de València gran part de la seua obra.