S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València oferix un pla integral de digitalització gratuït amb assessorament personalitzat i formació per a comerços

Borja Sanjuan: “València Activa té entre les seues comeses donar suport a la transformació digital de l'economia local”

• Més de 250 empreses se'n beneficiaran d'este pla

01/12/2022

L'Ajuntament de València, a través de VLC Teh City i junt amb CEV València, ha posat en marxa un pla per a dotar a més de 250 empreses del coneixement i la guia per a desenvolupar la seua transformació digital i així augmentar la seua eficiència, productivitat i aconseguir l'estratègia digital, millorant la seua competitivitat i l'experiència amb el client. Tal com ha explicat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, “València Activa té entre les seues comeses donar suport a la digitalització de l'economia local, i per això hem impulsat des de VLC Tech City este projecte amb el que hem acompanyat en la transformació digital a través de la formació i l'assessorament integral”.
 

“La digitalització –ha argumentat el regidor- ha de ser una eina que permeta les nostres empreses ser més competitives i eficients”. El projecte integral de digitalització es va iniciar ara fa dos anys, en plena pandèmia, amb un pla pilot pioner gràcies al qual s'han format 10 empreses, triades por la CEV entre professionals autònoms i xicotets comerços, i han sigut laboratori de proves de la implantació d'esta estratègia de transformació digital. Gràcies al seu èxit, el consistori ha pogut oferir a més de 250 comerços un procés integral de digitalització amb el programa Comtur VLC 4.0.

L'objectiu del pla ha sigut accelerar la digitalització de servicis i processos interns, amb la finalitat que les empreses participants siguen més àgils amb un nou model operatiu. També es busca que les entitats que prenguen part tinguen accés a la innovació disruptiva personalitzada per a cadascuna d'elles; a més d'ampliar oportunitats de negoci, i reduir costes i temps. La presidenta de CEV València, Eva Blasco, ha defensat que “la digitalització és una autèntica necessitat per a les empreses; d'ací la importància d'este programa impulsat a través de la col·laboració públic-privada”, ha afirmat.

Pla de transformació digital

Durant una primera fase del projecte, un equip especialitzat va realitzar l'anàlisi de maduresa digital de 10 empreses, formulant una estratègia de transformació digital, realitzant un diagnòstic de traditional corporates, a més d'establir objectius smart de digitalització i un calendari de digitalització.

Després d'estes actuacions, en una segona fase, les 10 empreses participants van poder aplicar les tecnologies adequades per a avançar cap a la digitalització; rebre formació continua i des de València Activa se’ls va acompanyar en els seus programes de capacitació i en el procés de canvi de cultura per a la digitalització, en definitiva, en el procés de transformació digital.

En concret, este pla s'ha centrat en reduir la bretxa digital entre xicotetes i grans empreses; treballar en la millora de l'ecosistema d'innovació tecnològica; fomentar l'ús de dades com a motor d'impuls sectorial; impulsar el desenvolupament empresarial i els nous models de negoci; avançar en l'alfabetització digital en les empreses, persones autònomes per a promoure un canvi cultural; desplegar acciones formatives i d'acompanyament en l’ús de les tecnologies per a les empreses que millor s'adapten a les necessitats de cadascuna, o reduir despeses i millorar productivitat, vendes i exposició de les empreses valencianes.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán