S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València i Torrent creen una comissió de seguiment per a la construcció d'un centre integral d'animals abandonats

Gloria Tello visita el centre d'acolliment d'animals de Benimamet, en el qual s'ha realitzat una inversió de 26.500 euros, que millorarà les condicions de les gavies i incorporarà un nou sistema de calefacció

• Obres de millora del centre d'acollida d'animals en Benimàmet

02/02/2023

L'Ajuntament de València i l'Ajuntament de Torrent han creat una comissió de seguiment per a la creació d'un consorci que té com a objectiu la construcció de un Centre Comarcal d'acolliment d'animals abandonats. Un centre que pretén, en un futur, ampliar-se a altres municipis de l'àrea metropolitana, i que no es limitarà a recollir i donar recer als animals, sinó que pretén ser un centre d'educació i divulgació per a la cura i el respecte als animals.
 

El centre tindrà sales divulgatives, sales per a tallers i saló de conferències, des dels quals es pretén dur a terme polítiques que afavorisquen la responsabilitat cap als animals. Però en centre tindrà, a més, unes modernes instal·lacions dotades de quiròfans i sales de recuperació, així com zones d'esplai per als animals, per a oferir una estada confortable que tindran en compte la salut física i mental dels gossos i gats que es troben en elles.

La regidora de Benestar social, Gloria Tello, ha visitat hui les instal·lacions del Centre municipal d'acolliment d'animals de Benimamet, en les quals s'ha dut a terme una inversió de 26.500 euros. Les obres estan destinades, principalment, a millorar les condicions dels recers per a animals, i millorar les condicions d'higiene i salubritat de les instal·lacions. La inversió ha permés posar en funcionament un sistema de calefacció a través de llums de llum infraroja que proporcionen calor localitzada a demanda de l'animal. També s'ha obert una nova porta per a vianants, molt més silenciosa que l'anterior, que provocava estrés als animals.

“Per a este equip de govern és important que els animals que romanen en els centre d'acolliment municipals ho facen en les millors condicions possible, per això hem destinat més de 140.000 euros en els últims anys, i estem treballant per construir un nou centre més modern, que millore encara més, les condicions d'estos animals”, ha afirmat Tello durant la visita.

Les noves instal·lacions que té projectat el consistori es construiran en el districte de Rascanya, pròximes a la població de Tavernes Blanques i comptaran amb capacitat per a 100 gossos i 90 gats. Tots els recers estaran coberts i comptaran amb sistemes de calefacció. La zona per als felins se situarà en la segona planta on hi haurà huit recintes amb climatització fred-calor i àmplies terrasses amb vista a l'horta. Unes instal·lacions que comptaran amb zona d'esplai, arbratge, zones d'ombra i abeuradors, per a reduir l'estrés dels animals, i millorar la qualitat de vida durant la seua estada.