S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València se suma a l'Hora del Planeta “per a visibilitzar la lluita contra el canvi climàtic”

Entre les 20.30 i les 21.30 del dissabte s'apagaran 55 edificis de tota la ciutat i pobles, com les Torres de Serrans, els campanars de Carpesa, Borbotó o Massarojos, i el Parotet, entre altres

• Més de més de 190 països i milions de persones participen en esta convocatòria mundial

24/03/2023

Un any més, la ciutat de València se suma a la convocatòria l'Hora del Planeta, una iniciativa internacional que posa la seua mirada en els reptes que planteja el canvi climàtic i la necessitat d'impulsar un desenvolupament sostenible i equilibrat des de l’àmbit particular i públic. El lema triat per a enguany és "Apaga la llum, pega-li una volta al planeta". Tal com ha manifestat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, "València és en estos moments un referent en sostenibilitat i en transició energètica, i en eixa mateixa sintonia està la ciutadania, a qui animem a sumar-se a esta iniciativa que convida a mostrar i celebrar el nostre compromís amb el nostre planeta".
 

Per a donar visibilitat a este compromís, València apagarà la il·luminació de nombrosos edificis i monuments emblemàtics de la ciutat i pobles entre les 20.30 i les 21.30 hores de demà dissabte. Seran 55 edificis repartits per tot el terme municipal, com les esglésies de Campanar, el Rosari (Marítim), Patraix o la de Santa Mònica; així com els campanars de Carpesa, Borbotó i Massarrojos; el Parotet; les Torres de Serrans i les de Quart; els casalicis del pont del Real, la Llotja o l’Ajuntament de València, entre altres.

Notario ha assenyalat que “els pròxims set anys són crucials per a no arribar a un punt irreversible en la degradació del medi ambient”. “Per això –ha afegit- esta ciutat, amb el govern de Joan Ribó al capdavant, tenim un compromís ferm en esta lluita, i així ens ho ha reconegut Europa, que ha considerat València preparada per a ser una de les 100 ciutats climàticament neutres en 2030". A més, la regidora ha subratllat el compromís de València amb la protecció del medi ambient i amb la sostenibilitat, que s’ha fet palés internacionalment amb l’elecció com a Capital Verda Europea 2024.

El Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), subratlla la sentència inapel·lable que part de l'àmbit científic: esta dècada ha de ser el punt d'inflexió en el qual es reconega el valor de la naturalesa i es done prioritat a la seua recuperació junt amb la del clima. Els pròxims set anys, assenyala el WWF, són “crucials per a determinar si ens mantenim dins dels nostres límits planetaris, per davall del llindar climàtic de 1,5 °C i amb més naturalesa i més sana i robusta, o si passarem en un estat de degradació ambiental irreversible i de canvi climàtic desbocat amb totes les seues implicacions socioeconòmiques”. “Set anys no són res i 2023 és el primer d'ells. Necessitem més ambició i més rapidesa perquè el canvi climàtic i la pèrdua de naturalesa combinades posen en perill la nostra qualitat de vida i la de les generacions futures".

L'Hora del Planeta és un moviment mundial en el qual participen més de 190 països i milions de persones, que apaguen les llums de les seues llars, empreses, edificis i monuments més emblemàtics. El moviment va nàixer fa 17 anys en Sidney (Austràlia), i des de llavors s'ha convertit en el major símbol de lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

La regidora Lluïsa Notario ha explicat que l'Ajuntament de València se suma a esta iniciativa per a “donar visibilitat i secundar totes les iniciatives dirigides a frenar el canvi climàtic, alhora que animar a la ciutadania a participar a títol personal en esta acció comunitària, no només sumant-se a l'apagada de les llums previst per a demà, sinó també incorporant hàbits a la vida quotidiana que contribuïsquen a un ús racional de l'energia i la conservació del planeta”. A més, ha recordat que, des de 2015, l'Ajuntament està implementant un conjunt de polítiques que promouen l'estalvi d'energia i la baixada d'emissions de diòxid de carboni, i apostant per la utilització de tecnologia eficient en l'enllumenat públic i per la inversió en energies renovables”.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario