S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El dispositiu especial de l’EMT per als dies grans de Falles oferix servici ininterromput 24 hores

Les línies nocturnes dupliquen els viatges i el dia de Sant Josep el servici creix un 55 % en tota la xarxa

• Cartell del dispositiu de Falles

17/03/2023

El dispositiu especial de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) per als dies grans de Falles ja està en marxa. Del 15 i al 19 de març s’incrementen els autobusos fins arribar als tres milions de places per garantir els desplaçaments de la ciutadania. Pel que fa a les 23 línies que circulen de nit, dupliquen el servici del 16 al 20 de matinada: milloraren la freqüència i funcionen ininterrompudament. A més, la línia 92, Malva-rosa-Campanar, també està en marxa les 24 hores per acostar veïnat i visitants als castells i la Nit del Foc. El 19 creix el servici un 55 % en tota la xarxa per facilitar la mobilitat a tots els actes, com ara la Cavalcada del Foc o la Cremà.
 

La planificació de l’entitat per a les Falles s’adapta als talls de trànsit de trànsit de la zona centre, els concerts de Falles, els espectacles pirotècnics, l’Ofrena o la Cremà, entre d’altres.

Tall al trànsit de la zona centre

A partir del 16 de març, amb el tall general del trànsit en la zona centre i en coordinació amb la Policia Local, l’EMT ha establit dos grans punts d’intercanvi a Tetuan-Porta de la Mar, i a l’entorn de la plaça d’Espanya, per facilitar-hi l’arribada dels autobusos. A causa del tall al trànsit de la zona centre, la C1 no hi pot circular del 16 al 19 de març.

Castells

Enguany s’ha ajustat el dispositiu a la nova ubicació dels castells i la Nit del Foc, al Palau de les Arts. Així, s’intensifiquen les línies 4, 10, 13, 14, 19, 24, 25, 92, 92, 94, 95, 99 i C3 per acostar les persones usuàries a la zona. També s’augmenta el servici en horari nocturn per garantir que tota la ciutadania puga tornar a casa després dels espectacles pirotècnics.

Ofrena

Amb motiu de la celebració de l’Ofrena, els dies 17 i 18 de març a partir de les 15.30 hores, les línies limiten en la zona dels jardins de Vivers, ja que resulta impossible travessar la Porta de la Mar. També es reforcen les línies que arriben a la zona de Vivers, Porta de la Mar i plaça d’Espanya.

Punts d’informació

Des de l’1 de març, hi ha un equip informador a peu de carrer, coneguts com jaquetes roges, per donar a conéixer les noves rutes planificades a causa dels talls al trànsit i el programa faller. En total, s’han desplegat 90 persones, que repartiran vora 100.000 follets i assistixen la ciutadania durant totes les Falles. Entre el 16 i 19 de març, es localitzen 40 punts informatius, localitzats en espais estratègics segons els actes programats ―mascletaes, l’Ofrena o la Cremà, per exemple―.

Altra de les mesures que s’ha posat en marxa és el servici especial de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per telèfon, missatgeria (WhatsApp i Telegram) i xarxes socials, del 12 al 19 de març. Durant este període, l’horari d’atenció telefònica els caps de setmana és de 9 a 20 hores, i del 13 al 17, de 8 a 21 hores.