S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València signa un conveni de col·laboració amb l'Institut València de Finances per facilitar el finançament de pimes i autònoms

Sandra Gómez: “Esta iniciativa ens ajudarà per tal que cap bon projecte ni cap bona idea del nostre teixit productiu es quede sense finançament”

• El conveni facilitarà l'accés als crèdits per compensar la pujada dels tipus d'interés

02/02/2023

L'Ajuntament de València ha signat un conveni de col·laboració amb l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a facilitar l'accés al finançament de les pimes i els autònoms de la ciutat de València. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha assegurat en l’acte de la signatura, en el qual també han participat el conseller d’Hisenda, Arcadi España, i el director general de l’IVF, Manuel Illueca, que “ens trobem en un moment en el qual els tipus d'interés han pujat considerablement, una circumstància que posa més difícil l'accés del nostre teixit productiu al finançament. A l'Ajuntament volem que la ciutat de València cresca i, per a això, sabem que les nostres empreses han de créixer amb un millor accés al finançament. Per això, hem arribat a un acord amb l'IVF perquè faça de palanca de creixement de les empreses valencianes i facilite crèdits amb unes condicions molt avantatjoses a les nostres pimes i autònoms”.
 

La vicealcaldessa, que també ha estat acompanyada pel regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que l'acord contempla l'aportació d'un milió d'euros no reembossable per part del consistori de València, una quantitat que s'afegirà als huit que mobilitzarà l'IVF per a finançar a pimes i autònoms de la ciutat de València. Amb este import s'articularan crèdits en condicions avantatjoses per ajudar i impulsar el teixit productiu de la ciutat i les empreses només hauran de retornar el 80% de l'import que reben.

“Esta iniciativa ens ajudarà a finançar les bones idees i els bons projectes perquè hi ha una realitat i és que estan pujant els tipus d'interés. Per això, de vegades és més difícil per a les nostres empreses obtindre finançament de la banca comercial i és ací on ha d'entrar el públic, és ací on han d'entrar recursos com l'IVF, recursos que ens possibiliten, per tant, que no hi haja ni una sola bona idea, ni un sol projecte que es quede fora del nostre mercat local, perquè no dispose del finançament o del suport necessari per a poder ser impulsada”, ha subratllat la vicealcaldessa.

Per la seua banda, el conseller d'Hisenda, Arcadi España, ha incidit en què l'Ajuntament de València ha sigut el primer a signar este conveni de col·laboració anual amb la Generalitat que ajudarà les empreses a mantindre l'ocupació en moments de dificultat d'accés al finançament a conseqüència de l'ascens dels tipus d'interés. “És un conveni de col·laboració que reforça el paper de les administracions per a facilitar el finançament de les nostres empreses i també del sector social. És una iniciativa que ha tingut un molt bona acollida i, des del mes de desembre passat, ja s'han aprovat operacions per un import de quatre milions d'euros”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez