S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València aprova el pagament de 1,2 milions d'euros per compensar la pujada del cost de l'energia entre microempreses i autònoms

Sanjuán: “Les famílies amb fills de zero a dos anys rebran una ajuda de xec escolar un 33,3% superior a la del curs passat”

• Comerç de Ciutat Vella

13/01/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat el pagament de 1,2 milions d'euros per ajudar a les persones autònomes i microempreses de la ciutat de València a compensar la pujada del preu de l'energia que s'ha produït des del començament de la guerra d'Ucraïna. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la pujada d'un 33,3% del xec escolar per al tram d'edat que va de zero a dos anys.
 

Text “És més difícil per a un xicotet comerç o per a un autònom assumir la pujada dels cost de l'energia que per a una gran superfície, que té un múscul financer diferent” ha afirmat Sanjuán, qui ha explicat que “per a això hem aprovat les ajudes d'1.214.000 euros que compense la pujada d'aquests cost energètics per als qui hagen suportat increments de més de 500 euros en l'últim any”.

En la sessió de hui, la Junta de Govern ha aprovat l'ordre de pagament d'estes ajudes, que suposarà el cobrament de 313,76 euros per part de 3.872 microempreses i persones autònomes de la ciutat. Les ajudes es distribuiran entre els diferents barris i districtes de la ciutat “de manera que, per exemple, el districte de Ciutat Vella rebrà 128.000 euros i el de Patraix 88.000. També entre sectors econòmics, sent el comerç al detall el que més ajudes reba”, ha indicat el regidor d'Hisenda.

Xec escolar

L'executiu municipal també ha resolt la convocatòria del xec escolar del curs 2022-2023. Tal com ha indicat Sanjuán “es tracta d'una convocatòria que té canvis respecte a edicions anteriors, com la convivència amb la gratuïtat de les escoles infantils de dos a tres anys promoguda per la Generalitat, que allibera fons municipals per a la resta de famílies”. El canvi permetrà que les famílies amb fills de zero a dos anys perceben un 33% més d'ajudes. Els qui rebien 90 euros passaran a rebre 120 euros cada mes “que permetrà a les famílies amb menys recursos escolaritzar als seus fills en igualtat des dels zero anys”, ha remarcat el regidor d'Hisenda.

Modernització d'instal·lacions esportives

Finalment la Junta de Govern ha aprovat la participació de l'Ajuntament de València en les ajudes convocades pel Consell Superior d'Esports per a la modernització d'instal·lacions esportives amb capacitat per a albergar esdeveniments internacionals

En concret les competicions i instal·lacions que són susceptibles d'acollir-se a esta subvenció són: el FIH Hoquei Nations Cup València 2022, en el poliesportiu municipal Verge del Carmen Beteró i en els camps d'hoquei adscrits a este, el Campionat Unió mediterrània sub-23, en el Velòdrom municipal Luis Puig i la Copa Mundial de Sóftbol femení 2023-2024, en el camp municipal de beisbol i sóftbol del Jardí del Túria.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán