S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Campanar comptarà enguany amb 9 carregadors per a vehicles elèctrics

Notario: “Estem creant les condicions per a fer de Campanar un barri mediambientalment saludable

• Carregador elèctric al carrer

01/02/2023

L'Ajuntament de València a través de la secció d'Enllumenat Públic instal·larà 4 carregadors per a vehicles elèctrics en el Centre Comercial Campanar i altres 4 en Nuevo Centro, en total 8 que se sumaran al que ja s'ha instal·lat al carrer Beltran Baguena, enfront de l'IVO. Després de la reunió mantinguda amb els veïns i veïnes del barri, la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario ha apuntat que “l'objectiu és doble, d'una banda servix per consolidar l'estructura pública de recàrrega de vehicles elèctrics i convertir València en una ciutat climàticament neutra, i per una altra potenciar i dinamitzar les àrees comercials del barri de Campanar, facilitant la recàrrega dels seus vehicles als usuaris i usuàries”.
 

En el que afecta els carregadors per a vehicles elèctrics la inversió ascendix a 120.668 euros. En cada centre comercial s'instal·laran quatre columnes de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb carregadors de tipus II, que és l'estàndard triat per la Unió Europea per a la mobilitat elèctrica. També es delimitarà l'espai apropiat per a l'estacionament de les bicicletes elèctriques per a càrrega (1,5 m x 3,0 m) i les places de vehicles (2,2 m x 4,8 m).

Durant la reunió, la regidora ha informat els responsables veïnals dels últims projectes d'enllumenat executats en el barri, que ha suposat la millora de l'enllumenat de 36 carrers i places del barri com per exemple la plaça de l'Església, on s'han renovat 25 lluminàries; el carrer Ricardo Mico, on s'han canviat 33; o el carrer Mestre Bagant, on s'han substituït 28.

En total s'han renovat 398 lluminàries que corresponen a tots els fanals “VILA” i “FERRAN VII”. En estes últimes s'ha canviat el bloc òptic antic per una placa horitzontal LED, d'idèntiques característiques als anteriors però de major eficiència, i s'han substituït els antics cristalls translúcids per uns altres totalment transparents, de menor absorció de flux lluminós i millor resultat luminotècnic. En els fanals “VILA” (que van subjectes a les façanes), s'han col·locat suports sense cristalls.

“Mitjançant estos actuacions hem millorat de manera notable el benestar i la qualitat de vida del veïnat de Campanar”, ha indicat Notario als responsables veïnals de Campanar, “renovant 5.135 lluminàries amb una inversió superior al milió i mig d'euros, que han servit per a deixar d'emetre prop de 1.243,10 tones de C02. A més amb estos nou tipus d'enllumenat suprimim la llum intrusiva que no ens deixava descansar adequadament, i d'altra banda amb la instal·lació de carregadors elèctrics, potenciem l'ús d'estos vehicles en el barri amb la reducció que això suposarà en el nivell de contaminació i soroll. Podem dir que pas a pas estem creant les condicions per a fer de Campanar, que ja compta amb l'avantatge d'estar al costat de l'horta, un barri mediambientalment saludable i sostenible “.

Durant els últims anys en el barri de Campanar s'han dut a terme diversos projectes com l'IDAE I i l'IDAE II, amb els quals s'han canviat prop de 3.856 lluminàries, el projecte ‘Viaris Nord’, amb el qual s'han substituït 384 vials de carretera; o el projecte de participació ciutadana DecidimVLC 2018, a través del qual es van canviar 358 lluminàries per altres més eficients.

La regidora ha avançat als Veïns que ”per a 2023 tenim previst renovar 245 lluminàries més, perquè la nostra meta és que tots els barris siguen 100% eficients . La transició energètica i les polítiques sostenibles són un eix troncal de la nostra acció de govern i este compromís ha fet possible que la ciutat de València s'haja convertit en referent europeu de la lluita contra el canvi climàtic, situant-se com una de les 100 ciutats europees que assumiran el repte de convertir-se en climàticament neutres i intel·ligents l'any 2030. “

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario