S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament adjudicarà l'ús de diversos locals municipals a 24 associacions

Isabel Lozano destaca la “igualtat d'oportunitats” en el procés d'adjudicació així com l'optimització màxima d'estos espais públics en permetre un ús compartit

• Se cediran deu locals distribuïts en set barris de la ciutat

24/03/2023

La Regidoria de Patrimoni proposarà a la propera Junta de Govern Local l’adjudicació de la cessió de l'ús d'una desena de locals municipals a diferents associacions de la ciutat de València. La regidora de Patrimoni, Isabel Lozano, ha destacat el procés que s'ha seguit en l'adjudicació “de concurrència competitiva perquè totes les entitats de la ciutat tinguen les mateixes oportunitats per a accedir a un local municipal”.
 

En total, 36 associacions s'han presentat a la convocatòria, de les quals 24 entitats sense ànim de lucre resultaran adjudicatàries, una vegada s'han aplicat els barems de la convocatòria. La regidora de Patrimoni, Isabel Lozano, ha assenyalat que “hem facilitat que els locals puguen ser compartits per a optimitzar l'ús dels espais públics i per a multiplicar l'acció de totes estes entitats en els nostres barris perquè tenen una funció evidentment revitalitzadora de la vida de la ciutat”.

Quant al procediment d'adjudicació, Lozano ha destacat que “este govern ha impulsat, des de l’any 2016, un procediment de concurrència competitiva perquè totes les entitats de la ciutat tinguen les mateixes oportunitats per a accedir a un local municipal i no com passava en governs anteriors que els locals s'adjudicaven d'una manera totalment discrecional”. La cessió es farà per 8 anys (4 prorrogables per altres 4) en el cas dels tres locals que no necessiten adequació i en el cas dels 7 locals que sí que necessiten adequació, la cessió es farà fins per 15 anys. En este últim cas seran les entitats adjudicatòries les que es facen càrrec de les obres de millora dels locals.

En total són deu locals situats en la plaça Portal Nou, avinguda Catalunya, carrer Impressor Montfort, carrer Mediterrània, carrer Soguers, carrer Josep Benlliure, carrer Lluís Despuig, l'edifici “Torreta 2” situat en la plaça Saragossa, l'Alqueria Parc Urbà de Malilla Nord i el carrer Torn de l’Hospital. Tres estan situats en el barri del Cabanyal-Canyamelar, dos en el barri del Carme i un en cadascun dels barris de Mestalla, Ciutat Universitària, Velluters, Malilla i Patraix.

Les associacions que resultaran adjudicatàries són la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de la Província de València; FEVAEX; Confederació Gonzalo Anaya; Associació la Surcultura Juvenil; Associació Malilla Solidària; Associació Àfrica en la diàspora; Fundació Assemblea dels Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani; Associació Mostra Viva del Mediterrani; Centre Gallec de València; Entitat Castellano Leonesa Casa de Sòria a València; Associació Llars Compartides; Associació Popular del Cabanyal i Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar.

També resultaran adjudicatàries les entitats Insigne Capítul de l’Almoïna de Sant Jordi de Cavallers del Centenar de la Ploma; Associació Cercle d'Opinió Bunyols d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer; Casal Bernat i Baldoví; Associació Cutural Moros de Balansiya; Associació Espai Obert el Marítim; Xarxa d'Agents de Salut Comunitària; Associació de Dones Las Ganchilleras Luchadoras i L’annticor; Federació Estudiants Sindicat d’Estudiants de la Comunitat Valenciana; Associació Dones Lliures i Combatives del País Valencià i l'Associació Ioga Sanatana Dharma de la Comunitat Valenciana.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano