Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament promociona l’autonomia de persones exrecluses a través d’una vivenda tutelada

L’Associació Àmbit desenvolupa este projecte a través d’un conveni amb els Servicis Socials municipals

• Vivenda social

07/06/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha visitat hui la vivenda “Koala”, situada en la finca del Tutú, en Pintor Maella, l’Espai Conviure, ubicat a la mateixa finca i la vivenda tutelada “Oronella”, al carrer del doctor Josep Juan Dómine. Estos recursos afavoreixen la promoció de l'autonomia de persones exrecluses i el seu pas a una de les 17 vivendes satèl·lits, coordinades a través de l’Espai Conviure. “Tant per a l’Ajuntament de València, com per a l’associació Àmbit, la reinserció de persones especialment vulnerables, com són les que han estat en presó, és una acció necessària, i per això treballem conjuntament amb este programa que permet passar d’una vivenda tutelada a vivendes amb seguiment a través de l’Espai Conviure per afavorir l'autonomia plena”, ha detallat Isabel Lozano.

 

Respecte a la vivenda de promoció de l’autonomia, amb 5 persones usuàries, es busca “proposar camins que porten a les persones a ocupar el seu lloc al món i acompanyar-los en el camí triat, siga quin siga. I això es fa possible gràcies a este habitatge i també amb programes de prevenció, xarxa de persones usuàries d’este tipus de vivendes, programa de reducció de danys, entre d’altres”, ha explicat Isabel Lozano.

Amb la visita de hui la regidora Isabel Lozano ha pogut comprovar com el conveni entre l’Ajuntament de València i l’associació Àmbit, dirigit a la reinserció de persones exrecluses i amb problemes de salut mental i/o addicions a la ciutat de València, “ha fet possible la rehabilitació de l’Espai Conviure i dos vivendes: Una vivenda per a la promoció de l'autonomia amb cinc places, on viuen les persones que després podran passar a les vivendes satèl·lit amb plena autonomia i una vivenda satèl·lit per a persones exrecluses on viuen dos usuaris”.

L’associació Àmbit, amb un total de 28 treballadors, té un conveni amb l’Ajuntament de València que dona suport a la vivenda “Oronella”, l’Espai Conviure, vivendes satèl·lits i Atreia (Programa d’atenció i reducció de danys per a persones exrecluses en situació vulnerable o que s’han despenjat dels programes i recursos) amb 5 professionals. “I cal incidir en què cap de les persones usuàries ha hagut de tornar a presó en els últims 10 anys”.

Este conveni també ha permés la consolidació del projecte d’agroecologia “Rebrot” i les activitats de sensibilització en matèria de dret a una vida autònoma i plena.

Així, Al llarg de 2020/21 s’ha atés amb este programa 62 persones amb malaltia mental crònica, majoritàriament persones ex usuàries d’habitatges tutelats que ja viuen de forma independent, arrendats en vivendes dels poblats marítims de València. També persones que reben l'alta i passen a la fase última del programa, vivint independents, i altres residents als poblats marítims, que participen al programa d'oci de l'associació Tramuntana. Així mateix s'han incorporat persones ateses pel Centre de Salut Mental de la Malva-rosa, que s'han inclòs al programa.

Este conveni, dotat amb una quantia de 20.000 euros anuals, “és una nova mostra de com la col·laboració entre les administracions públiques, com l’Ajuntament de València, i les entitats del tercer sector, com Àmbit, poden donar un treball fructífer i revertir en un bé per a la societat que moltes vegades és incalculable. Des de la regidoria de Servicis Socials continuem apostant per este tipus de col·laboracions, que considerem indispensables i més que necessàries”, ha conclòs la regidora Isabel Lozano.