S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament amplia el servici d'atenció psicològica per a joves de 12 a 30 anys

• “T’escoltem” és un servici d'assessorament psicològic per a joves

23/09/2023

  • La Regidoria de Família, Joventut i Infància potencia “T’escoltem”, un servici d'assessorament psicològic per a joves
  • La regidora Rocío Gil considera “molt important esta iniciativa en un moment en el qual cuidat la salut mental és d'extrema necessitat”

La Regidoria de Família, Joventut i Infància ha ampliat l'horari de “T’escoltem”, un servici d'assessorament psicològic per a joves de 12 a 30 anys que es presta, preferentment, de manera presencial en les dependències d'Espai Jove, en el número 91 del carrer Campoamor, en el districte d'Algirós. Si bé, tal com ha informat la regidora Rocío Gil, “en alguns supòsits es pot realitzar telemàticament”.

Este servici, que amb el nou contracte ha ampliat el seu horari, està operatiu de dilluns a divendres, en diferents franges horàries de demà i de vesprada. De fet, la regidora ha destacat “la disponibilitat d'este servici per als qui senten la necessitat de parlar amb algú o de canviar alguna cosa de la seua vida així com de millorar les seues relacions”.

“Es tracta d'una atenció individual i confidencial per a atendre les necessitats emocionals de la població juvenil, que rebrà eines per a millorar el seu benestar i per a gestionar, per exemple, situacions de desànim o problemes amb les seues famílies o amistats”, ha explicat Rocío Gil.

Entre els objectius d'este servici es troben “el de facilitar a la joventut recursos de maneig emocional i autogestió responent a les necessitats i a la situació en la qual es troba en l'actualitat; i el d'afrontar la inseguretat de la població jove respecte al futur més immediat”. “Tot això amb la finalitat d'augmentar els recursos personals per a ajustar-se a les noves realitats i a les noves exigències personals, familiars i/o socials, amb solucions integrades i en col·laboració els altres recursos que oferix el SIAJ (Servici d'Informació i Assessorament per a Joves), en definitiva per a millorar el benestar personal, enfortir les habilitats socials i personals i fomentar el creixement personal”, ha aclarit l'edil.

Segons el nou contracte de T’escoltem, que té una duració de 4 anys, en la seu municipal de Campoamor s'oferirà ajuda i orientació psicològica puntual específica (mai com a procés terapèutic) als i les joves que ho sol·liciten (a través del correu infojuventud@valencia.es o de la web www.joventut-valencia.es). En este servici s’escoltarà i donarà suport professional a la joventut, “des de la comprensió i el respecte”. També es realitzaran activades grupals i es generaran espais de reflexió en els quals poder parlar de sentiments i emocions, resoldre conflictes i treballar l'autoestima, el respecte, l'assertivitat, etc.