S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament facilita 5 barques per a la romeria del Crist de la Salut del Palmar

• La romeria està declarada d'interés turístic

03/08/2023

  • La Mare de Déu pelegrina participarà també en la romeria
  • La festa està declarada d’interés turístic provincial

L’Ajuntament posa enguany a disposició de la romeria del Crist de la Salut del Palmar, que se celebra demà de vesprada, un total de 5 barques. La romeria del Palmar és una festa que cada 4 d’agost es festeja al llac de l’Albufera i on participen veïnes i veïns del Palmar i d'altres zones dels voltants de la llacuna com Pinedo, el Saler, Silla o Catarroja, i que duen a terme el recorregut amb les seues pròpies barques.

Les cinc barques facilitades per l’Ajuntament tenen capacitat per a traslladar entre 4 i 20 persones. Dos de les barques seran per a la fallera major i la fallera major infantil de València, així com per a les seues corts d’honor. Una tercera, amb 14 places, servirà per desplaçar els mitjans de comunicació que vulguen cobrir la festa.

La celebració del Crist de la Salut eixirà des de la plaça de la Sequiota. La imatge del Crist es trasllada amb barca fins al Lluent per a tornar després fins al Palmar. En total, centenars de barques participen en una festivitat que va començar a celebrar-se a mitjans dels anys setanta i que està declarada d’interés turístic provincial.

Enguany, la festa presenta dos novetats. Una és la participació de la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats, que estarà present com a recordatori del 50 aniversari de la seua primera visita al Palmar. La segona novetat és que s’ha convidat tots els alcaldes pedanis de València a la celebració.

Confirmació d’assistència per a mitjans

Els mitjans que desitgen acudir a la romeria poden confirmar l’assistència a través del correu acredita@valencia.es fins a divendres, 4 d’agost, a les 12 hores del migdia. Les places disponibles es limiten a la capacitat de la barca, per la qual cosa s'atendran per rigorós ordre de sol·licitud fins a completar capacitat.