S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern Local aprova el protocol de col·laboració entre l’Ajuntament de València i la Intendència de Montevideo

València fomentarà els vincles culturals, patrimonials i identitaris amb la comunitat de valencians i valencianes de la capital uruguaiana

• Façana de la seu de l'Associació Comunitat Valenciana en Montevideo

23/09/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat un protocol de col·laboració entre el consistori i la Intendència de Montevideo, capital de l’Uruguai, per impulsar accions conjuntes de col·laboració, establiment d’aliances i coordinació d’activitats que fomenten els vincles culturals, patrimonials i identitaris entre la ciutat de València i la comunitat de valencians i valencianes que residixen en la capital uruguaiana.

 

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat “la voluntat de col·laboració a través de projectes que fomenten els vincles entre la ciutat i la seua gent resident a Montevideo, amb activitats especialment tendents precisament a reforçar eixos lligams. Amb eixe objectiu cada institució vehicularà els acords o convenis que procedisquen”.

A més, segons Galiana, “es coordinaran accions per impulsar i enfortir el desenvolupament de projectes conjunts de promoció i difusió de la nostra cultura. En eixe sentit, s’establiran aliances amb altres centres valencians en l’exterior per difondre iniciatives com les generades entre València i Montevideo”.

El protocol l’han signat l’alcalde de València, Joan Ribó, i la intendenta de Montevideo, Ana Carolina Cosse Garrido. En el text firmat destaquen “els objectius i interessos compartits per promocionar i difondre el patrimoni cultural i festiu valencià”. A més, es destaca que, fins fa unes poques dècades, el territori valencià era “un lloc de partida de moltes persones que, juntament amb els seus descendents, es troben actualment per bona part del món i, especialment, en Amèrica Llatina”.

Galiana ha recordat el paper que tenen entitats com la Casa de València en l’Uruguai, fundada ara fa 91 anys, o el Centre Regional Valencià de Montevideo, creat en 1954, així com l’Associació Comunitat Valenciana fundada en la capital uruguaiana en 1990. Per al regidor, “són entitats fonamentals en la difusió del patrimoni cultural de València, de les nostres festes, com ara les Falles, els nostres costums, la nostra llengua. Volem col·laborar al màxim amb elles per fomentar el manteniment i l’orgull per la nostra identitat com a valencianes i valencians”. València fomentará los vínculos culturales, patrimoniales e identitarios con la comunidad de valencianos y valencianas de la capital uruguaya.