S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Un total de 817 persones han participat en el programa “Escuela de Madres y Padres” que incideix en l'educació per a la salut i la prevenció de les addicions en els menors

El regidor de Salut i Consum en funcions, Emiliano García, ha fet lliurament dels diplomes de fi de curs

• En el programa formatiu “Escuela de Madres y Padres” han participat 31 centres educatius de la ciutat de València

09/06/2023

Un total de 817 persones han participat este curs en el programa formatiu “Escuela de Madres y Padres”, organitzat per l'Ajuntament de València dins dels programes i tallers del Servici d'Addiccions (PMD-UPCCA-València) de la Regidoria de Salut i Consum. El seu objectiu és proporcionar recursos psicològics, pedagògics i d'educació per a la salut per a afavorir el desenvolupament integral de les seues filles i fills.
 

En este curs escolar 31 centres educatius (5 EIM, 21 CEIP i 5 IES) de la ciutat de València i 817 mares i pares han participat en el programa formatiu “Escuela de Madres y Padres”, que, tal com ha manifestat el regidor de Salut i Consum en funcions, Emiliano García, pretén dotar de “més recursos i instruments a les famílies per a desenvolupar en les filles i fills uns valors i unes actituds adequades i sanes, perquè formen una personalitat sòlida, amb la qual puguen afrontar amb més garantia les seues pròpies vides”.

Este recurs municipal forma part de l'oferta de programes i tallers del Servici d'Addiccions (PMD-UPCCA-València) de la Regidoria de Salut i Consum de l’Ajuntament de València i és un dels seus “programes més antics i també més importants”, segons destaca García.

L’“Escuela de Madres y Padres” és un programa de prevenció gratuït que facilita un suport a les famílies des de diferents aspectes: psicològic, pedagògic i d'educació per a la salut. També promou l'intercanvi d'experiències entre els pares i mares, incideix en l'educació per a la salut i la prevenció de les drogodependències i ofereix assessorament perquè l'entorn familiar contribuïsca perquè les xiquetes i xiquets afronten de la millor manera la seua vida.

Un suport per a les famílies

La finalitat és proporcionar instruments i un espai que els ajude en la seua pràctica educativa i els dote d'eines que repercutisquen en el desenvolupament de la personalitat de les seues filles i fills, en el seu creixement personal, en la millora del seu rendiment acadèmic i en la motivació cap a una vida més sana.

El programa està configurat en diferents nivells: Escola infantil, dirigida a famílies que tinguen filles i fills de 0 a 6 anys i Primer Nivell, per als qui tinguen menors en edat escolar (a partir de 6 anys) i participen per primera vegada.

Els cursos es realitzen en els col·legis de la ciutat que ho sol·liciten a principi d'any, en 8 sessions d'una hora i mitja de duració cadascuna i amb una periodicitat quinzenal. Cada col·legi tria el dia i l'hora de realització de les sessions.