S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament organitza tallers participatius per a l'elaboració de l'ordenança de les zones de baixes emissions

El període d'aportacions a la norma està obert fins al 30 d'abril

• Les zones de baixes emissions és una obligació legal

14/04/2023

El Servici de Mobilitat Sostenible manté obert fins al pròxim 30 d'abril el procés participatiu per a l'elaboració de l'esborrany de l'ordenança de les zones de baixes emissions. El procés de reflexió, en el qual s’integraran representants de l'àmbit de l'accessibilitat universal i la mobilitat personal, professionals del transport i la mobilitat, entitats de comerciants, col·lectius socials i mediambientals i associacions veïnals, entre d’altres, inclou la celebració de diversos tallers participatius.
 

Els tallers se celebraran els dies 18, 19 i 25 d'abril i estan dirigits a les entitats integrades en la Mesa de Mobilitat Sostenible. Per mitjà d’estos tallers es definiran les actuacions i les línies d'acció i els escenaris de futur que hauran de recollir-se en l'esborrany de la futura ordenança de les zones de baixes emissions.

Per a contribuir al debat, Mobilitat Sostenible ha posat també a la disposició de les entitats fitxes didàctiques que analitzen els principals aspectes de les zones de baixes emissions de Madrid i Barcelona, que disposen de models ja validats.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que “el procés d'elaboració de textos normatius per part dels tècnics municipals sol produir-se d'esta manera. Es disposa d'un marc establit, s'analitzen normatives semblants ja existents i s'incorporen aspectes d'acord amb la realitat pròpia”.

L'ordenança de les zones de baixes emissions és una obligació legal establida per la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica.