S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament destina 20.000 euros per premiar bones pràctiques i projectes d’igualtat desenvolupats a la ciutat

El BOP ha publicat hui esta convocatòria que s’emmarca en el Pla Marc d’Igualtat de dones i homes

• Els Premis d'Igualtat distinguiran projectes de promoció de l’ocupació de les dones

08/05/2023

L’Ajuntament de València premiarà, amb un total de 20.000 euros, actuacions, bones pràctiques i projectes d’igualtat desenvolupats a la ciutat durant els anys 2022 i 2023. Esta convocatòria, publicada hui al BOP (Butlletí Oficial de la Província) distinguirà iniciatives en cinc modalitats relacionades amb l’àrea de violència de gènere i masclista; la salut i l’esport; el treball, la conciliació i la corresponsabilitat; la coeducació; i l’art i la cultura. S’atorgaran dos premis per cada una d’estes modalitats: Un de 3.000 i un altre de 1.000 euros.
 

En la III edició d’estos ‘Premis per a la Igualtat’, que se celebren en el marc del Pla d’Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament, s’avaluaran propostes que hagen contribuït a la lluita contra la violència de gènere i masclista a la ciutat, i que donen suport de manera integral a les dones i als seus fills i filles i a la resta de la família, per a la reparació del dany per la violència patida.

També seran premiades accions que hagen impulsat l’empoderament de les dones, mitjançant la cura de la seua salut física, emocional i sexual, o les de promoció de la pràctica esportiva en condicions d’igualtat. Així com projectes de formació i de promoció de l’ocupació de les dones de la ciutat, en condicions d’igualtat efectiva d’oportunitats, així com els que suposen canvis d’actitud favorables a la corresponsabilitat en la funció social de les cures i les tasques domèstiques, millorant els servicis de suport per a la conciliació.

Finalment, es destacaran programes de formació en igualtat entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere als centres educatius en qualsevol nivell d’ensenyament tant reglat com no reglat, o la creació artística i cultural que fomente la igualtat entre dones i homes i que perseguisca compensar les situacions de desigualtat de les dones.

Segons les bases publicades al BOP, el termini per la presentació de sol·licituds s’obrirà demà i romandrà obert durant 60 dies naturals, fins divendres 7 de juliol.

Ajudes per promoure la igualtat de les persones LGTBI

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI manté obert, fins dijous 25 de maig, el termini de sol·licituds de subvencions per a associacions i entitats amb projectes que promoguen la igualtat de les persones LGTBI València per a 2023.

Segons les bases d’esta convocatòria publicades a la Seu Electrònica de l’Ajuntament, els projectes s'ordenaran per ordre decreixent de puntuació fins a aconseguir el límit màxim del crèdit pressupostari de 70.000,00 euros, de conformitat amb les especificacions descrites en la convocatòria. I l'import màxim a percebre serà de 10.000,00 euros per projecte.