S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València activa un pla d'acció al barri d'Orriols per a solucionar els problemes en determinats edificis

L'objectiu del pla és facilitar recursos socials, resoldre els problemes de salubritat que afecten alguns habitatges, i acabar amb les ocupacions

• El Pla compta amb la implicació de les àrees municipals de Salut, Protecció Ciutadana, Servicis Socials i Residus Sòlids.

12/01/2023

L'Ajuntament de València té prevista la posada en marxa d'un pla d'acció dirigit a donar solucions als problemes de convivència que es registren en determinats edificis i localitzacions del barri d'Orriols. El Pla comptarà amb la implicació de les àrees municipals de Salut, Protecció Ciutadana, Servicis Socials i Residus Sòlids, ha explicat el regidor de Salut, Emiliano García, en concloure la primera reunió mantinguda pel grup de treball específic, i en el qual han participat a més el vicealcalde i regidor de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic, Sergi Campillo, i els regidors de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i de Serveis Socials, Isabel Lozano.
 

García ha presentat el Pla d'Acció per a Orriols, document elaborat pel Servici Municipal de Salut, que establix les pautes d'actuació coordinada de les quatre regidories implicades, de manera que es puguen establir solucions “per als conflictes que generen en el barri l'ocupació d'habitatges, els problemes higienicosanitaris de determinats immobles i la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies”, tal com ha explicat el regidor.

“L'objectiu del pla –ha assenyalat Emiliano García- és facilitar recursos socials per a les famílies que els necessiten, resoldre els problemes sanitaris mitjançant la neteja i desinfecció de determinats habitatges que presenten problemes d'insalubritat, i també acabar amb les ocupacions que s'han detectat en alguns punts i que generen conflictes entre el veïnat”. “Per a això –ha afegit- hem articulat un protocol que estarà liderat per la Policia Local, en el qual s'establirà un diagnòstic i anàlisi de la situació, de manera que es puga accedir als edificis quan es requerisca, després d'obtindre la preceptiva autorització judicial, i poder actuar”, ha indicat García després de la reunió.

El vicealcalde i regidor de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic, Sergi Campillo, ha destacat “la importància de la col·laboració i la tasca coordinada entre els diferents servicis municipals competents per a aconseguir solucions eficaces”, i ha recordat que el Govern Municipal ha impulsat diferents trobades interregidories que han permés portar endavant este pla conjunt.

El Pla d'Acció contempla que, sota el lideratge de la Policia Local, es realitzen les valoracions de les situacions dels habitatges in situ, on es detecte conflicte sanitari o de convivència, identificant el nombre de persones, ubicació i perfils així com una valoració social. Igualment, es realitzaran inspeccions sanitàries per a analitzar les condicions de salubritat. Una vegada amb tots els informes, se sol·licitarà una ordre judicial, en cas que no es dispose del permís del propietari, per a accedir als habitatges i procedir al seu desallotjament, neteja, desinfecció i tancament.

El regidor delegat de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha manifestat que este Pla d'Acció Estratègic per a Orriols “és una eina importantíssima perquè l'Ajuntament de València puga continuar avançant en la resolució dels problemes de convivència que afecten el barri, i amb la necessària cobertura judicial”.

Per la seua banda, la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que des d'esta Regidoria “estem duent endavant, com sempre fem, la intervenció social amb les persones per valorar les situacions de vulnerabilitat i, en este cas en concret, per a valorar alternatives per a que puguen eixir de l’edifici”.