Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El projecte “Arrels” guanya el concurs per a la renaturalització de Pérez Galdós i Giorgeta, que convertirà el túnel en un dipòsit hídric

La vicealcaldessa destaca que la reurbanització “farà d’una avinguda angosta, antipàtica, insalubre i insegura un espai amable i accessible”

• Avinguda de Pérez Galdós

23/06/2022

El projecte “Arrels” ha guanyat el concurs per a la reurbanització i renaturalització de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta i al que s’han presentat 4 propostes distintes. El disseny guanyador dibuixa una planta viària de dos carrils per sentit més un carril-bici en la banda nord de les avingudes, un gran eix de biodiversitat i el cobriment del túnel així com la seua conversió en un dipòsit hídric per a aigües pluvials. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, considera que “apostem per fer una reurbanització potent, valenta, una reurbanització que faça d’una avinguda angosta, antipàtica, insalubre i insegura un espai amable, saludable i accessible per a tota la ciutadania”.

 

Gómez creu que “esta reurbanització és una resposta decidida i valenta ja que volem donar solució al que hui considerem que és una frontera entre barris, entre la Petxina, Nou Moles, Arrancapins, Patraix i la Raiosa”. En este sentit, la regidora ha subratllat que “a més, tots estos límits s’uniran i permeabilitzaran també amb la supressió de l’actual túnel, que secciona i fa de frontera de bona part de l’avinguda”.

La vicealcaldessa ha destacat que “la proposta guanyadora és considerada pel jurat com a molt treballada pel que fa a la seua originalitat i innovació així com en la millora del paisatge urbà ja que dota a l’avinguda d’un gran eix de biodiversitat permetent la recuperació de l’espai públic per a les persones”. Per a Sandra Gómez, “s’amplien les voreres el suficient per generar espais d’estada i crear un recorregut ampli per a vianants que s’estén cap als equipaments vinculats als barris propers, proposa una secció de la calçada de dos carrils per sentit, planteja un carril-bici dotat d’ombra i bidireccional, considera la prioritat dels vianants en els encreuaments i introdueix passos de vianants diagonals”.

Igualment, la regidora de Desenvolupament Urbà creu que “el disseny proposat reforça el caràcter de l’avinguda amb corredor verd i interconnecta dos grans parcs urbans com són el Jardí del Túria i el Parc Central, crea potents línies d’arbratge així com espais verds drenants i, pel que fa al túnel, proposa la seua cobertura i el redissenya com a hidrodipòsit per a emmagatzemar aigües pluvials acumulant les aigües provinents d’espais verds drenants de l’avinguda”.

Arrels

La planta viària del projecte guanyador preveu dos carrils de circulació per sentit, un carril-bici de tres metres d’amplària i bidireccional en la banda nord de les avingudes, una renaturalització de les dos vies amb la plantació de línies d’arbratge en voreres i mitjana, passos de vianants diagonals i la cobertura del túnel, que es convertirà en un dipòsit per a aigües fluvials que dotarà de recursos hídrics les zones verdes de les vies.

El projecte guanyador rebrà un premi de 10.000 euros més IVA, a més de la redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obra, pressupostada en 652.190 euros.

En segon lloc ha quedat el projecte anomenat “Nexos”, que rebrà 5.000 euros més IVA mentre que el projecte anomenat “Creuar l’avinguda” ha quedat en tercera posició i rebrà 3.000 euros més IVA.

El projecte guanyador disposa de sis mesos per al disseny i redacció del projecte definitiu i el termini estimat d’execució de les obres és de 18 mesos. Les obres tenen un pressupost provisional de 11.858.000 euros.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Sandra Gómez