S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Policia Local reforça el dispositiu de la ‘Operació fred’ davant l'enfonsament de les temperatures

La patrulla X-4 treballa conjuntament amb la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) per a repartir mantes, aliments i traslladar a les persones a albergs o hospitals

• La patrulla X-4 atén persones sense llar

18/01/2023

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha reforçat el dispositiu de la Policia Local de València davant l'enfonsament de les temperatures previst a partir del diumenge quan les mínimes podrien descendir per davall dels quatre graus. La patrulla X-4, que atén persones sense llar, reforçarà les seues funcions al costat de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS). Estos dos serveis municipals repartiran mantes i aliments, “com han fet en els últims dies”, i oferiran allotjament en centres d'acolliment o traslladaran a un centre hospitalari en el cas que la situació de la persona el requerisca. Així mateix, “atendran qualsevol contingència que es produïsca”, tal com ha anunciat hui el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha recordat que la Policia Local de València l'any passat va entregar 334 mantes i 61 bosses de menjar, va atendre 87 servicis humanitaris al costat dels Servicis d'Atenció a Urgències Socials (SAUS), i va traslladar a 428 persones a albergs, residències o hospitals, en col·laboració amb Emergències.
 

“Hem activat el nostre dispositiu d'operació fred quan hem conegut que s'anava a produir un descens de les temperatures. En esta ocasió, ho activem des del moment en el qual vam tindre constància que s'aproximava un nou temporal que, inicialment, podia arribar acompanyat de fortes ratxes de vent, especialment difícils si les persones viuen al carrer i posteriorment vindria acompanyat de temperatures molt baixes que podien agreujar la situació” ha comentat el regidor Aarón Cano.

“El reforç es produeix amb un seguiment especial que es realitza entre les 19.30 hores i les 02.30 i es prolongarà fins dimarts que ve 24 de gener”, ha afegit l'edil, després de detallar que l'entrega de mantes s'ha disparat durant l'últim trimestre del 2022 encara que les temperatures no han sigut tan baixes com en altres anys.

La Policia Local de València va entregar 67 mantes en el primer trimestre de 2022, 31 en el segon, sis en el tercer, i 230 en el quart. Pel que respecta als servicis humanitaris, s'han mantingut més o menys estables durant tot l'exercici amb una mitjana del voltant de 20 atencions trimestrals mentre que els trasllats a centres sanitaris i albergs s'han reduït gradualment durant l'any. El 2022 va començar amb 126 trasllats, en el segon trimestre, es van fer 160, 66 en el tercer i 76 a l'últim trimestre de l'any.

Recursos multimèdia

Aarón Cano