S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les voreres del Pont de les Flors tindran un paviment composat de plàstic reciclat

El nou material imita el color i la textura de la fusta i suposarà un estalvi en el manteniment

• Les voreres del Pont dels Flors comptaran amb un nou paviment, compost per taulers de plàstic reciclat, que imiten a la fusta

07/06/2023

Les voreres del Pont de les Flors comptaran amb un nou paviment, compost per taulers de plàstic reciclat, que imiten i reproduïxen el color i la textura de la fusta. Es tracta d'un material amb millors prestacions i major resistència al desgast. Esta nova solució, executada per la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València, permetrà un estalvi en el manteniment de l'emblemàtic pont de la ciutat i posarà fi a les obres de reparació.
 

La substitució del paviment de fusta per un material compost de taulers de plàstic reciclat, a més de diverses tasques de neteja i pintura pendents, suposaran la finalització de les obres de reparació i manteniment del Pont de les Flors, després dels desperfectes originats per l'incendi intencionat que es va declarar al desembre de l'any passat. L'emblemàtic pont va patir danys en el tauler i encara que una primera revisió va descartar que el pont poguera col·lapsar, es van detectar desperfectes en la plataforma que afectaven la seua funcionalitat, com l'alçament del tauler d'uns cinc centímetres, que va generar un xicotet regruix en la calçada del carril central, així com la deformació d'algunes peces d'acer i danys superficials en la pintura.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana en funcions, Sandra Gómez, ha destacat este dimecres, 7 de juny, “el ràpid procedir i diligència en les obres de rehabilitació i manteniment dutes a terme en una de les principals vies i artèries de la ciutat, que a penes ha estat afectada sis mesos”. “Es va decidir escometre un projecte de reparació que permetera actuar tant sobre els desperfectes derivats de l'incendi, com aquells que corresponen a una labor de manteniment del pont”, ha explicat Gómez. Entre estos últims desperfectes destaquen la corrosió de l'estructura, els problemes d'humitat i evacuació d'aigua i el paviment envellit.

Respecte al nou material de les voreres, la vicealcaldessa en funcions ha assenyalat que “es tracta d'un material que presenta millors prestacions, quant a resistència al desgast, baix risc d'esvarades, i major resistència al trencament. A més, l'aspecte és idèntic al d'un paviment de fusta, amb el que es respecta l'aparença original del pont”. “Amb la substitució prevista del paviment hem decidit adoptar una solució nova que millorarà no sols l'aspecte i la funcionalitat i comoditat del pont, sinó també la durabilitat, reduint la necessitat i el cost de manteniment futur del pont”, ha afegit.

El total de les actuacions, escomeses per l'empresa Pavasal, ascendix a quasi 700.000 euros i han suposat, entre altres, el modelatge i càlcul estructural per a certificar la seguretat del pont, la reparació dels elements estructurals i soldadures danyats pel foc, la substitució de peces de suport, l'eliminació del regruix en la calçada, la substitució de la junta de dilatació, el sanejat i reparació de plaques de suport dels suports, la neteja i pintura de l'estructura, així com la substitució ja ressenyada del paviment de fusta de les voreres.

Actualment, el paviment és de llistons de fusta natural, ancorats al tauler del pont. Amb el pas del temps i l'exposició al sol i a la humitat, la fusta sol presentar problemes com podriment, desgast, o importants deformacions que provoquen esvarades i caigudes. Es necessita, per tant, una labor de manteniment continuada important, per a garantir la protecció de la fusta, així com els seus elements de suport i resta de peces.

La solució adoptada per la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana es fonamenta a substituir el paviment de fusta per un altre realitzat amb taulers de plàstic reciclat que imiten i reproduïxen el color i la textura de la fusta. A més, els nous sistemes d'ancoratge de les peces, amb elements metàl·lics, evitaran el podriment i facilitaran la correcta evacuació de l'aigua, la qual cosa evitarà els problemes actuals d'humitats que presentava el Pont de les Flors.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez