S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament acaba el mural de Borbotó dedicat a la pilota i a l’Horta

• El mural està instal·lat en la plaça del Moreral

22/11/2022

La Regidoria de Pobles de València ha finalitzat ja el mural artístic dedicat a Borbotó, un projecte cultural que ha arribat també a les Cases de Bàrcena i que, pròximament, arribarà a la resta dels Pobles del Nord de València. La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha anunciat que “continua avançant el projecte cultural dedicat als Pobles del Nord” que consisteix en la realització de sis grans murals d’art urbà. El projecte és una “manera de donar visibilitat i protagonisme als Pobles de València”.
 

L’obra de Borbotó s’ha acabat hui i ja s’hi pot vore a la plaça del Moreral del poble. El mural en reflexa la idiosincràsia i posa en valor les tradicions i els elements paisatgístics. Hi apareixen escenes de pilota valenciana, llauradores a l’Horta, aus típiques de la zona i el carrer principal del poble amb el campanar de fons.

La resta de pobles on s’actuarà serà a Carpesa, on la temàtica serà l’Horta i l’hoquei (atés que a esta població existeix un club d’esta variant esportiva amb molta implantació i participació del veïnat); a Massarrojos, on tindrà temàtica educativa; a Benifaraig, on la temàtica escollida és la mediambiental; i a Poble Nou, on es retrà homenatge a l’Horta.

La regidora Lucía Beamud ha destacat “la importància de posar en valor la identitat dels pobles, així com les diferents entitats que hi existeixen o, fins i tot, al comerç de proximitat, cosa que fem amb estos murals. Els nostres pobles guarden grans tresors i des del govern de Joan Ribó volem reconèixer tota esta cultura a través d’este museu obert als Pobles del Nord”.

L’autor dels murals és Juan Andrés Vera. Nascut a Mèxic el 1980, és llicenciat en Arts Visuals i té més de deu anys de carrera internacional i és un dels artistes de referència en el camp de l'art anamòrfic en 3D i de carrer. Ha realitzat obres a països com Dubai, Alemanya, els Estats Units, Holanda, Tailàndia, el Regne Unit, Itàlia, Espanya, Mèxic, Bèlgica, l’Argentina, Croàcia o Xile, entre d'altres.