S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local media en 509 conflictes veïnals en 2022 i aconseguix acords en el 87,5 % dels casos

Destaquen les actuacions relacionades amb el soroll, seguits de les molèsties per animals domèstics i obres en la via pública

• El 21 de gener se celebra el Dia Internacional de la Mediació

19/01/2023

“La mediació és un dels instruments més eficaços amb què compta la Policia Local de València”, ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha facilitat el balanç de l’últim exercici del Servici de Mediació, caracteritzat per “l’elevat percentatge de resolució satisfactòria per a les parts”. L’any passat, la Policia Local va intervindre en 509 conflictes veïnals i va aconseguir un acord en el 87,5 % dels casos. Destaquen les intervencions relacionades amb el soroll, seguides de les molèsties per animals domèstics i obres en la via pública. Els responsables d’este servici municipal impartiran una conferència demà divendres, dia 20, a la Ciutat de la Justícia, en el marc del Dia Europeu per a la Mediació.
 

Aarón Cano ha incidit que “molts dels conflictes de convivència en els nostres barris poden solucionar-se a través de la mediació. Els resultats tan satisfactoris demostren, any rere any, l’eficàcia d’este servici”. Segons el regidor, “és primordial que els conflictes es resolguen perquè, quan estos es prolonguen en el temps, poden arribar a generar una frustració comprensible en la ciutadania”. Per tipologies, el soroll està darrere del 49,4 % de les mediacions, seguit dels problemes per animals i mascotes, molèsties per obres, conflictes de salubritat i higiene i ús de l’espai públic.

“És una radiografia que ens resulta molt valuosa també per a la nova Unitat de Proximitat i Convivència (UPIC), que començarà a patrullar, amb 250 agents, pels barris de la ciutat durant este any”, ha assenyalat l’edil. La UPIC, “ha de ser la primera a detectar estos problemes i oferir un instrument eficaç com és este Servici de Mediació”. De fet, “un dels eixos estratègics de l’Àrea de Protecció Ciutadana és el de potenciar el model de policia de proximitat i la mediació policial per a tota la institució com a filosofia de treball i bones pràctiques”.

Demà la Ciutat de la Justícia acollirà els actes amb motiu del Dia Europeu per a la Mediació, organitzats pel Grup Europeu de Magistrats per a la Mediació (GEME) i el Punt Neutre per a la Mediació, format per institucions i professionals d’este àmbit. La Policia Local de València exposarà la seua experiència en una ponència on donarà a conéixer el programa municipal de mediació.