S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València tanca el pressupost de 2022 amb la segona millor xifra d'inversions des de 2015

L'alcalde destaca el superàvit de 79 milions, que es destinaran a la millora dels servicis municipals com ara neteja, mobilitat, atenció social o protecció ciutadana

• Les inversions executades durant l'any passat van sumar un total de 85,3 milions d'euros

28/02/2023

València tanca el pressupost de 2022 amb la segona millor xifra d'inversions des de l'any 2015. Així ho ha destacat l'alcalde, Joan Ribó, qui ha subratllat així mateix que l'exercici de l'any passat es tanca amb un saldo positiu de 79 milions d'euros. Este romanent permetrà millorar els servicis municipals a la ciutadania en àrees com a mobilitat, neteja, seguretat ciutadana o atenció social, ha explicat l'alcalde, qui ha assenyalat com “en pocs anys, hem passat de ser un ajuntament profundament endeutat a ser un dels més solvents d'Espanya”. Ribó ha destacat que estos resultats permeten continuar avançant en la línia de recuperació i d'impuls econòmic i social de la ciutat en un escenari post-pandèmia.
 

Les inversions executades durant l'any passat van sumar un total de 85,3 milions d'euros, és a dir 14 milions d'euros més que en 2021, una quantitat que suposa la segona major dels dos últims mandats (únicament va ser major l'any 2016, que va arribar als 89 milions). Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, la gestió del govern municipal ha permés dur a terme actuacions de tota mena per tots els barris i pobles de València, sempre des de la premissa de millorar la vida de la ciutadania, amb uns resultats positius també en matèria econòmica.

De fet, l'exercici es tanca amb un superàvit de quasi 79 milions d'euros (exactament 78.924.333,34 €), que s'emprarà per a fer front als reptes de la recuperació i de l'impuls econòmic i social de la ciutat. Ribó ha manifestat la seua satisfacció per la situació sanejada dels comptes municipals, que han fet de l'Ajuntament de València “un dels ajuntaments més solvents d'Espanya, que paga els seus proveïdors amb major rapidesa”. La situació de l'economia municipal, després del tancament del pressupost de l'any passat, permetrà continuar la labor de suport i transformació dels sectors productius de la ciutat, amb l'objectiu de continuar impulsant la creació d'ocupació de qualitat.

Tal com ha subratllat l'alcalde, “este romanent de tresoreria de 79 milions d'euros el destinarem a enfortir els servicis municipals. Un dels destins previstos –ha assenyalat- serà dotar les inversions participatives de fons per a poder dur a terme les iniciatives impulsades per la ciutadania, que garantixen un govern obert i basat en la participació ciutadana”. Així mateix, ha continuat l'alcalde, el superàvit dels comptes municipals permetrà també millorar aspectes com la mobilitat ciutadana per a continuar oferint uns servicis eficaços des de l'EMT que permeten avançar en els reptes de descarbonització i de neutralitat climàtica que València lidera en l'àmbit europeu.