Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La nova escola infantil del Cabanyal tindrà 6 aules amb accés directe als patis

Borja Sanjuan: “volem revertir el dèficit de dotacions patit pel barri amb els governs del PP”

• La futura escoleta millorarà la dotació per a escolaritzar xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys

17/06/2022

La Junta de Govern ha aprovat el projecte per a la construcció de la nova escola infantil del Cabanyal-Canyamelar que disposarà de 6 aules per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, en una sola planta i amb accés directe als patis. Una vegada concloga el procés de licitació, està previst que les obres es duguen a terme en deu mesos amb un pressupost d'un milió i mig d'euros finançats íntegrament amb fons europeus.

 

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, ha destacat que amb la construcció d'esta nova escoleta i amb les inversions que s'han dut a terme en el barri en els últims anys “volem revertir el dèficit de dotacions patit pel Cabanyal-Canyamelar durant els governs del PP; un barri que a més tenia una amenaça d'enderrocament”. Sanjuan ha afegit que esta nova dotació “contribuirà a la regeneració i revitalització del barri, amb una educació pública i de qualitat també en l'etapa de 0 a 3 anys, fonamental per a conciliar la vida familiar i laboral”.

L'edifici ocuparà una superfície de 670 metres quadrats, en una sola planta per a evitar recorreguts per escales. Disposarà de 6 aules, 2 per nivell, totes elles amb accés directe a banys infantils i eixida a pati propi. L'accés principal a l’escoleta està previst per l'avinguda de Blasco Ibáñez. En un futur, la urbanització de la zona contempla un carril de servei que permetrà l'entrada en l'edifici tant de vehicles particulars com dels adaptats per a transport domiciliari. En la part sud de l'edifici s'habilitarà una zona de servei per a càrrega i descàrrega que connectarà directament amb la zona de cuina i recollida de residus.

El pressupost del projecte ascendix a 1.511.895 euros que es finançaran íntegrament amb fons FEDER, ja que forma part del Pla de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França.

Millora d'infraestructures viàries en els arrossars de Pinedo

La Junta de Govern ha acordat també començar el procés per a licitar l'obra que unirà els camins de Cavalló i Angle en els arrossars de Pinedo. Amb esta actuació, la zona d'horta afectada millorarà la situació de les seues infraestructures viàries, la qual cosa facilitarà les tasques de les persones que treballen en el cultiu de l'arròs.

Este projecte va ser una de les obres seleccionades en el seu moment en el procés de participació ciutadana dut a terme per a decidir la forma en la qual es distribuiran les inversions destinades a la millora de les infraestructures i serveis d'interés agrari o pesquer en els diferents pobles de la ciutat de València. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, ha assenyalat que és un pas més “en la millora de les infraestructures viàries agrícoles que contribuirà a preservar l'important patrimoni natural de la ciutat de València” alhora que es facilita la tasca de les persones que treballen en estos arrossars.

La construcció de la connexió entre els camins de Cavalló i Angle té un pressupost de 115.597 euros. La duració prevista de les obres és de dos mesos.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuan