S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Grup GAMA rebrà formació sobre noves tecnologies i violència de gènere

L'Oficina Espanyola de Delictes Informàtics impartirà un curs sobre violència digital al grup GAMA després que alertara sobre l'ús de noves tecnologies per localitzar a víctimes amb ordres de protecció

• El grup GAMA de la Policia Local, protegix actualment més de 600 dones víctimes de violència de gènere a la ciutat de València

08/04/2023

El grup GAMA de la Policia Local de València, que protegix actualment més de 600 dones víctimes de violència de gènere a la ciutat de València, rebrà formació específica sobre noves tecnologies a les quals recorren agressors per tractar de localitzar a ex parelles amb ordres de protecció vigents. L'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics impartirà un curs el mes de juny sobre els mitjans tecnològics als quals recorren els agressors per prolongar la violència sobre les dones després que GAMA alertara recentment de noves situacions que havien detectat.
 

“La Policia ha de formar-se permanentment per a fer front a noves amenaces amb la major eficàcia possible”, ha afirmat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana que ha confirmat l'augment de la violència que s'exercix en les xarxes i a través d'aplicacions “on l'agressor intenta o directament exerceix un major control sobre les dones víctimes ”.

El grup GAMA va contactar al febrer amb una jove amb una ordre de protecció en vigor que sospitava que estava sent geolocalizada pel seu agressor. L'home va ser detingut per infringir presumptament eixa ordre d'allunyament. Però aquell cas no és un fet aïllat, de fet, el grup GAMA va arribar a descobrir un dispositiu GPS ocult en els baixos del vehicle d'una víctima. “Altres víctimes ens han traslladat la seua preocupació” comenten des de la Policia Local de València on advertixen del control que es pot arribar exercir a través del telèfon mòbil i les noves tecnologies. “Este cas que hem conegut ens demostra com eixa mutació de la violència de gènere ens ha d'alertar per a anticipar-nos, per a saber que l'ús de les noves tecnologies en molts casos és element de defensa i de seguretat però en molts altres casos és un mitjà per exercir violència, en este cas psicològica envers les víctimes” assenyala Cano.

Casos com estos van impulsar la necessitat de realitzar una formació específica per a tot el grup GAMA, en totes aquelles noves tecnologies que puguen aprofitar els maltractadors per amenaçar la seguretat de les víctimes.

L'Observatori Espanyol de Delictes Tecnològics impartirà esta formació per al grup GAMA el mes vinent de juny. Concretament serà els dies 5, 6, 8 i 9 de juny en la central de la Policia Local de València on especialistes de l'observatori impartiran a les i els agents formació sobre les noves violències que han portat les noves tecnologies. Durant les classes s'abordaran les evidències digitals en tota mena de dispositius, els recursos de detecció i l'extracció d'evidències, la legislació i fins i tot la realització de supòsits pràctics “una formació integral que ens permeta perseguir amb eficàcia en les xarxes o a través de dispositius qualsevol violència o control que es puga exercir a través de les noves tecnologies” comenta Estefanía Navarrete, coordinadora del grup GAMA i comissària de la 2a Unitat de Districte Russafa.

Recursos multimèdia

Aarón Cano