Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament sol·licita fons europeus per a la rehabilitació de cinc edificis municipals

La Junta de Govern ha aprovat hui demanar ajudes per a la reforma integral del Poliesportiu del Cabanyal, l’Hemeroteca Lluís Fullana i la Casa del Punt de Ganxo

• La Casa del Punt de Ganxo, a la plaça de l'Almoina

20/05/2022

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat este matí sol·licitar 9 milions d’euros dels fons Next Generation de la Unió Europea per a la rehabilitació integral i la millora de l’eficiència energètica de tres edificis de propietat municipal, en concret el poliesportiu del Cabanyal, al carrer de la Serradora; l’Hemeroteca Lluís Fullana, al barri de Tres Forques; i la casa del Punt de Ganxo, al barri de la Seu. Esta sol·licitud s’afegeix a les que ja es van cursar en abril per a la rehabilitació del Palau de la Música i la nau d’esports del Parc Central. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “tenim el repte de ser una ciutat climàticament neutra al 2030 i les administracions públiques hem de donar exemple amb projectes concrets. Són edificis importants i els estalvis energètics seran molt rellevants”.

 

Per a l’alcalde, “és una aposta decidida de l’Ajuntament per apostar per la sostenibilitat i les noves energies i és que en València apostem decididament per la rehabilitació energètica dels edificis públics pel seu caràcter transformador”. Ribó ha animat a la ciutadania i les empreses a “sumar-se a esta onada de rehabilitació energètica amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que, a més de ser sostenibles, contribueixen a reduir la factura de la llum”.

Per la seua banda, el regidor de Projectes Europeus, Carlos Galiana, ha explicat que “València està aconseguint gràcies, entre d’altres, a l’oficina de projectes europeus, nombroses ajudes per a invertir a la ciutat. Som un ajuntament que compleix i que sempre eix beneficiat en les diferents convocatòries gràcies al seu grau d’acompliment de les polítiques i els objectius marcats per les diferents ajudes”.

Els fons “Next Generation” per a la rehabilitació d’edificis financen un màxim de 3 milions d’euros per a la reforma integral dels edificis municipals. Les ajudes permeten també la introducció d’elements per a la millora de l’eficiència energètica.

L’Ajuntament valora en més d’11 milions d’euros el cost de la reforma integral del poliesportiu del Cabanyal. Per la seua banda, la reforma de la Hemeroteca de la plaça de la Magúncia està valorada en més de 9 milions d’euros mentre que la Casa del Punt de Ganxo ascendeix a 3’6 milions d’euros. En tot cas, la Unió Europea finançarà un màxim de tres milions d’euros per edifici.

Les ajudes que sol·licita València s’afegeixen a les que ja es van demanar el mes passat per a la rehabilitació del Palau de la Música i la nau d’esports del Parc Central.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Carlos Galiana