S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament organitza una fira al Jardí del Túria amb motiu del Dia Mundial dels Animals

• La fira estarà oberta d'11 a 20 hores

26/09/2023

  • La fira se celebrarà dissabte, 30 de setembre, des de les 11 a les 20 hores, entre el Pont de l’Exposició i el Pont de les Flors
  • Hi participaran 60 associacions protectores d’animals de la província
  • Hi haurà tallers i activitats per a tota la família

L'Ajuntament de València ha organitzat la Fira dels Animals 2023, que tindrà lloc dissabte que ve, 30 de setembre, d'11.00 a 20.00 hores, en el tram 9 del riu Túria, entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors. La fira se celebra coincidint amb el dia mundial dels animals, que tindrà lloc el 4 d’octubre.

Un total de 60 associacions protectores d'animals de la província de València es donaran cita en este esdeveniment, que també inclou activitats, xarrades i tallers per a tota la família, inclosos els gossos.

Amb l'organització de la fira, l'Ajuntament de València pretén commemorar el Dia Mundial dels Animals i donar l'oportunitat a les ONG de recaptar fons, a més de conscienciar sobre la importància de la protecció i el benestar dels animals de companyia.

D'esta manera, la ciutadania podrà col·laborar amb les associacions, que tindran diferents productes a la venda en les seues parades, a més de participar en les activitats programades que s'aniran succeint durant tot el dia.

Un dels punts forts d'este esdeveniment és la desfilada de gossos en adopció, que es repeteix en horari de matí i de vesprada. Els xiquets i xiquetes són també protagonistes d’este esdeveniment, ja que disposen de tallers educatius i lúdics que versaran sempre sobre la temàtica del benestar animal.

En concret, s'han organitzat les activitats d’elaboració d’un mural col·lectiu “Vos volem i vos cuidem” i “Un pintacares molt animal”. A més, en diferents horaris del dia, se succeiran els tallers “Un joguet per al teu pelut”, “Quant saps de cuidar als animals?”, “Galetes casolanes per a gossos” i “Crea el teu joguet animal amb Playmais”.

Este esdeveniment és gratuït i apte per a tots els públics i, per descomptat, els gossos són benvinguts per a gaudir del seu dia.

Xarrades sobre benestar animal

L'Ajuntament de València vol que la fira dels animals es convertisca en punt de trobada perquè la ciutadania puga informar-se sobre benestar animal i tinença responsable d'animals. Per això, l'esdeveniment inclou una sèrie de píndoles formatives de 15 minuts de duració sobre salut i benestar dels animals de companyia. Enguany, professionals del benestar animal oferiran en total 8 conferències en les quals podrem aprendre a millorar la vida dels nostres animals de companyia.

Així, de matí el públic podrà assistir a les xarrades Què diu la Llei de Benestar Animal?, oferida per Arturo González, oficial de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de València (UMA); Pla colonial felí, impartida per Carles Miquel Subiela, veterinari de l'Ajuntament de València; Claus per a una tinença responsable d'animals de companyia, oferida per l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València; i Com m'afecta la Llei Autonòmica de Benestar Animal com a propietari?, impartida per Silvia Milvaques, veterinària de l'Ajuntament de València.

De vesprada, Lourdes Alarcón parlarà sobre Com fer més divertida la vida del teu gat; Sara Acebo, veterinària de la clínica Exotips, oferirà la xarrada Hi ha un conill en la meua família: com he de cuidar-lo?; i Mayo Domínguez, educadora canina en Escola Caniland, parlarà sobre Ansietat per separació: com podem ajudar el nostre gos a superar-ho. Les xarrades formatives finalitzaran amb la ponència 10+1 consells per a practicar senderisme amb el teu gos, oferida per Sendeperrismo.