S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Corporació convoca una concentració silenciosa, demà dissabte, en memòria de les víctimes del terrorisme

En el marc de l'11 de març, Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, l'alcalde ha defensat la llibertat d'expressió i pensament, i la responsabilitat d'acollir les persones que fugen de la violència

• La façana mostrarà un llaç negre durant tota la jornada

10/03/2023

Amb motiu del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, l'Ajuntament de València ha convocat una concentració silenciosa per a demà dissabte, 11 de març, que tindrà lloc a les 12.00 hores, davant la porta principal de la casa consistorial. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat la responsabilitat que té tota la societat de solidaritzar-se i acollir les persones que fugen de les situacions de violència, com és el cas dels refugiats dels diferents conflictes bèl·lics. A més, Ribó ha defensat la pluralitat i el respecte a la integritat i la vida de les persones, més enllà de qualsevol diferència ideològica.
 

El Dia Europeu en Memòria de les Víctimes del Terrorisme va ser instituït per la Comissió Europea després dels atemptats terroristes que va patir Espanya l'11 de març de l'any 2004. Cada any, la corporació municipal commemora esta jornada de memòria i de reflexió amb una concentració conjunta i transversal, amb l'objectiu fonamental de reflectir la unitat de la societat i les institucions en defensa de la democràcia i la llibertat, i homenatjar les persones víctimes dels diferents terrorismes.

En este context, a més de la concentració silenciosa, està previst també col·locar també un llaç negre sobre la façana de l'Ajuntament, al balcó principal, en memòria dels homes i dones que han sigut víctimes de la violència terrorista i dels qui continuen sent-ho ara per ara.

La convocatòria en memòria de les víctimes del terrorisme va ser aprovada per unanimitat pel Ple Municipal al març de 2016, segons la moció plantejada per la regidora de Cultura, Glòria Tello. El Plenari es va comprometre en aquella votació a retre homenatge totes les víctimes del terrorisme cada dia 11 de març amb 2 minuts de silenci en senyal de respecte per les persones afectades pels actes terroristes.

A més, la moció assenyalava també el compromís de l'Ajuntament de València de “fomentar un treball ferm, inequívoc i unitari en la cerca del reconeixement, la reparació i la justícia per a totes les víctimes del terrorisme. I mostrar, des de la nostra institució, una postura contundent de condemna al terrorisme”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida a la societat valenciana a donar suport a esta convocatòria institucional per tal de mostrar la postura comuna de tota la ciutadania i de les institucions en repulsa de la violència i en defensa dels drets humans i de la llibertat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr