Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

L'Ajuntament afronta el repte de previndre la dependència de les noves drogues psicoactives

• Cartell de la jornada organitzada per l'Ajuntament i la Universitat de València

15/04/2024

  • La regidora Marta Torradoparticipa esta vesprada en el debat “Noves substàncies psicoactives, fentanil i desafiaments per a l'atenció”, organitzat per l'Ajuntament i la Universitat de València

La regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, participarà esta vesprada en un debat organitzat pel Servici Municipal d'Addiccions i la Unitat d'Informació i Investigació Social Sanitària (UISYS) de la Universitat de València- CSIC per a abordar el consum de noves substàncies psicoactives, com el fentanil, i analitzar els desafiaments per a l'atenció de la dependència que hi generen”. En esta trobada, que se celebrarà a les 17 hores en el Palau de Cerveró, la regidora explicarà que “l'Ajuntament treballa per a afrontar este repte i previndre intoxicacions i dependències per estes substàncies”.

En la seua intervenció, l'edil incidirà en “la importància de l'educació sobre els riscos i conseqüències del consum de drogues, i de la promoció d'estils de vida saludables”. Marta Torrado declararà el treball desenvolupat sobre este tema pel Servici d'Addiccions de la Regidoria de Servicis Socials amb dependències a altres consums més freqüents com a l'alcohol o el tabac. Si bé, detallarà que l'objectiu municipal d'ampliar este treball, davant l'evidència que cada vegada es consumixen més substàncies psicoactives, algunes com a fàrmacs d'ús habitual i altres com derivats de fàrmacs antics o de derivats d'amfetamines com són Benzodiazepines, Opioides, Cannabinoides sintètics, Feniletilaminas, Cationonas.

“Segons la definició realitzada per Nacions Unides, les noves drogues psicoactives serien totes les substàncies d'abús en forma pura o de preparat no inclosa en la convenció única sobre estupefaents de 1961 ni en la convenció sobre substàncies psicoactives de 1971, però l'acció de les quals pot suposar una amenaça per a la salut pública”, explicarà.

Marta Torrado també parlarà de “els interessos econòmics de les drogues, que s'adapten per a generar noves substàncies addictives”, i subratllarà que, encara que estos consums siguen minoritaris cal el debat sobre este tema perquè és molt important i actual.”

“Un dels problemes que presenten estes substàncies és la dificultat de detectar-les amb els mètodes normals dels laboratoris clínics, atés que les testes usats actualment no detecten moltes d'elles. I des del punt de vista sanitari, ens enfrontem a un enorme repte, tant en la prevenció del consum, com en el diagnòstic i el tractament de les intoxicacions per estes substàncies”, conclourà l'edil.

En el marc del treball desenvolupat per l'Ajuntament de València a este efecte, la regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, també rebrà demà a Jimena Kalawski, cap de la Comissió Interamericana per al Control de l'Abús de Drogues de l'Organització d'Estats Americans (CICAD/OEA) i ponent d’esta vesprada.