S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament impulsa un pla de formació per al personal d’hostaleria i locals d’oci que vol reduir la contaminació acústica

• Terrassa al barri de Russafa

19/09/2024

  • L’objectiu d’esta iniciativa és millorar les habilitats socials dels treballadors d’hosteleria a l’hora de transmetre missatges de conscienciació per impulsar conductes cíviques responsables entre el públic dels locals

La Regidoria d'Innovació i Turisme, en col·laboració amb Al-Balansí, l'Associació per una Hostaleria Responsable a Russafa, realitzarà accions formatives dirigides a millorar les habilitats socials del personal i controladors d'accés dels locals d'oci i hostaleria amb la finalitat d'interactuar amb el públic dels establiments transmetent-los missatges de conscienciació. L'objectiu és impulsar conductes responsables que minimitzen l'impacte ambiental als voltants dels locals d'oci.

El curs, que tindrà lloc en dos sessions de dos hores i mitja cadascuna, els pròxims dies 17 i 19 de setembre seran impartits per l'ONG Controla Club, especialitzada en investigació i campanyes de conscienciació en zones i locals oci.

En total, es formaran 30 persones de més de 10 locals. No obstant això, davant l'interés que ha suscitat el curs s'ha activat una llista d'espera amb treballadors i treballadores que han manifestat el seu interés per participar en el pla de formació.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, explica que “esta formació s'emmarca dins del pla de mesures preventives de l'Ajuntament de València per a impulsar una bateria d'actuacions de caràcter transversal, dirigides a reduir i evitar el problema del soroll nocturn la ciutat. Col·laborem amb el sector i pensem que amb la implicació de tots i mesures com esta, podem reduir la contaminació acústica”.

De fet, per mitjà d'estos cursos, dirigits al personal d'admissió i encarregats de locals d'oci i hostaleria, es pretén millorar el funcionament dels locals establint protocols per a minimitzar el seu impacte ambiental contribuint a la correcta organització de les cues a les portes i conscienciant els clients de les terrasses sobre el soroll que poden provocar, millorant els fluxos d'entrada i eixida del públic, especialment dels fumadors, a més d'organitzar el tancament i el desallotjament dels locals.

D'esta manera, el personal format podrà contribuir a reduir l'impacte que provoquen les concentracions de públic al carrer i evitar el rebombori de la gent als voltants dels locals transmetent missatges capaços de provocar la conscienciació sobre els efectes de les conductes molestes.

Alhora, esta mesura pretén impulsar la col·laboració publicoprivada i la participació d'empreses i associacions sectorials per a reforçar l'eficàcia a l'hora d'implementar la posada en marxa plans per a intervindre als espais d'oci així com activar el compromís empresarial per millorar la qualitat de vida en els barris i reduir l'impacte ambiental de l'oci ciutadà.

Igualment, en acabar la part formativa, s’ahi realitzaran accions de supervisió, seguiment i control de l'aplicació dels protocols d'actuació tractats en el curs per a tindre dades objectives que permeten avaluar l'efectivitat de les actuacions.