S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València se suma a les "Ciutats per la vida" amb un compromís contra la pena de mort

L'alcalde ha participat en la lectura del manifest promogut per Amnistia Internacional

• Pancarta de la xarxa Ciutats per la vida

29/11/2022

València s’ha sumat hui a la iniciativa internacional de mostrar públicament el rebuig de la ciutadania a la pena de mort. I amb motiu de la celebració d’esta jornada mundial de “Ciutats per la vida”, organitzada per Amnistia Internacional, l’alcalde, Joan Ribó, ha participat en la lectura d’un manifest, amb el qual ha reivindicat que “no hi ha justícia si no hi ha vida”. A més, a la façana principal de l’Ajuntament s’ha instal·lat una taula informativa perquè, “a pesar que la pena de mort està en decadència, la realitat és que no podem abaixar la guàrdia”, tal com ha reflexionat Joan Ribó, en convidar tothom “per treballar “per un món sense pena de mort”, lema que lluïx la pancarta penjada hui al balcó de la casa consistorial.
 

Durant la lectura del manifest, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que la jornada mundial de “Ciutats per la vida. Ciutats contra la pena de mort” se celebra en record de la primera abolició de la pena capital, l'any 1786; i ha reiterat que “no hi ha justícia si no hi ha vida”, en defensar que, “a pesar que la pena de mort està en decadència, la realitat és que no podem abaixar la guàrdia”.

“Encara hui dia, diversos països desafien la tendència mundial i recorren a este càstig cruel, inhumà i degradant”, ha lamentat Joan Ribó, en al·lusió a països com la Xina, l'Iran, l'Aràbia Saudita, l'Iraq i Egipte, “que continuen liderant una llista terrorífica i evidencien que encara queda molt camí per recórrer fins a veure un món lliure de la pena de mort”.

“Però, enfront de qui vol mantindre-la, i fins i tot a qui vol introduir-la novament, és necessari conservar viu el compromís que en els últims anys ha permés fer importants avanços en este camí cap a l'abolició de la pena capital. I les bones notícies, ens arriben a través de dades esperançadores com la de més de dos terços dels països del món que han abolit la pena de mort, bé en la llei, bé en la pràctica”, ha llegit l’alcalde, qui ha conclòs la lectura del manifest amb una crida: “No a la pena de mort!!, i no hi ha justícia si no hi ha vida!!”.

En l’acte, en què ha participat el regidor Javier Mateo, també ha intervingut el coordinador d’Amnistia Internacional en València, Ignacio Gay, qui ha agraït a la ciutat el fet de pertànyer i treballar en una xarxa que l'any 2002 formaven 80 ciutats, i ara compta amb 2.300 municipis de tot el món.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó