Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

AUMSA participa en el projecte d'investigació de regeneració urbana INPERSO de la Comissió Europea

S'han adjudicat les obres d'un nou edifici que es dedicarà a habitatge de lloguer assequible. L'immoble forma part del Pla d'Habitatge d'AUMSA

• A Espanya s'ha seleccionat un edifici a València, propietat d'AUMSA, situat en els números 4 i 6 del carrer Estrela

01/03/2022

Hui s'ha presentat la concessió per part de la Comissió Europea del projecte d'investigació de renovació urbana INPERSO, en el qual participa l’empresa municipal AUMSA amb l'edifici de la seua propietat situat en el número 4 i 6 del carrer Estrela, al barri de La Roqueta. A més, s'han adjudicat les obres d'execució d'un edifici de quatre habitatges, local comercial, dos places d'aparcament i projecte d'urbanització, en el número 22 del carrer Tapineria, al barri La Seu. “València formarà part d'este projecte europeu, en el qual s'aferma com a ciutat verda, eficient i respectuosa amb el medi ambient. A més, en esta mateixa línia, es continua executant el Pla d'Habitatges d’AUMSA, que proporcionarà habitatges assequibles i sostenibles a valencians i valencianes” ha destacat la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez.

 

INPERSO és un projecte d'investigació concedit per la Comissió Europea dins del programa “Horizon Europe”, per a promoure la investigació i la innovació. El seu objectiu és la renovació profunda que aborda tot el cicle de vida de l'edifici. Combina la industrialització i diverses solucions constructives, a més d'establir i fomentar comunitats energètiques. El projecte, centrat en edificis residencials i patrimonials, destaca els avantatges de les solucions digitals, els recursos de les quals s'utilitzaran per a optimitzar el rendiment energètic dels edificis i la qualitat de l'ambient interior, així com per a millorar l'empremta energètica del procés de rehabilitació, les condicions de treball i seguretat.

A Espanya s'ha seleccionat un edifici a València, propietat d'AUMSA, situat en els números 4 i 6 del carrer Estrela. L'immoble, construït en 1850, es compon de 16 habitatges (quatre plantes amb quatre habitatges per planta). En la planta baixa alberga el Mercat de Jerusalem, propietat de l'Ajuntament. A més, la seua façana està protegida pel planejament.

La rehabilitació prevista consisteix en diferents actuacions de millora de l'aïllament de l'envolupant de l'edifici. A més, es construiran noves terrasses en la façana del pati de maçana en cada planta, i s'instal·laran ascensors per a millorar l'accessibilitat de l'edifici. La rehabilitació de les façanes es durà a terme utilitzant diferents sistemes innovadors, a manera de prototip, com ara finestres solars, parets intel·ligents o elements impresos en 3D. L'aplicació d'estos sistemes ha de respectar a més les condicions estètiques i de protecció de la façana, açò suposa un repte tècnic dins del projecte. També s'actuarà sobre els sistemes de calefacció, climatització i ACS, i s'estudiarà i valorarà el cicle de vida dels materials i la seua empremta de carboni.

A més, s'estudiarà la possibilitat d'instal·lar panells fotovoltaics en la coberta del mercat, així com una estació de càrrega de vehicles elèctrics. El pressupost assignat a AUMSA dins d'este projecte arriba a un total estimat de 660.145,00 euros. Amb este projecte, AUMSA es posiciona a escala europea transformant l'immoble per a complir amb els estàndards d'habitatge post covid, un habitatge eficient energèticament amb terrasses i espais més amables.

INPERSO és un projecte que es durà a terme a Espanya, Països Baixos i Grècia, formant comunitats energètiques i promovent l’ús d’energia sostenible. El consorci està format per 22 equips, entre els quals cal destacar organitzacions d’investigació com la Universitat Politècnica de València, i l’Institut Valencià de l’Edificació, entre altres.

Adjudicació de les obres del carrer Tapineria

Durant la reunió d’AUMSA s'han adjudicat a més les obres de construcció de l'edifici situat en el número 22 del carrer Tapineria i que inclourà quatre habitatges, dos places d'aparcament i un local comercial. Este immoble forma part del pla d'habitatge assequible promogut per AUMSA i que inclou habitatges en diferents barris de la ciutat de València. L'empresa seleccionada, Construccions, Rehabilitacions, Instal·lacions i Manteniments SA, comptarà amb un pressupost estimat de 660.145,00 euros (IVA inclòs) per a l'execució de les obres i un termini de quinze mesos.

La construcció d'este edifici de nova planta permetrà ampliar el parc d'habitatges de lloguer assequibles d'AUMSA, fomentant noves edificacions amb millores en matèria de qualitat constructiva i eficiència energètica, seguint les directrius en l'estratègia europea en política d'habitatge. Este pla d'habitatge té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels habitants dels diferents barris de València, a través de la intervenció en entorn urbà. “Amb esta actuació s'avança per a eliminar un solar buit situat en ple centre de la ciutat, que se suma a altres dos solars ja en construcció al carrer Sogueros, al barri del Carme. Estes actuacions d'AUMSA contribuiran a regenerar el teixit social dels nostres barris incorporant nous veïns i veïnes i ampliant el parc d'habitatge públic de la ciutat”, ha declarat Gómez.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez