S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València oferix 76 tallers i activitats per a joves en els Centres Municipals de Joventut

Tallers de manga, monitor de menjador escolar, parkour o creació d'Apps per a mòbil són alguna de les propostes

• Centre Municipal de Joventut de Patraix

13/10/2022

La Regidoria de Joventut ofertarà durant els pròxims mesos 76 tallers que es desenvoluparan als Centres Municipals de Joventut. Entre les propostes d’Apunta’t, iniciativa dirigida a l'ocupació del temps lliure de les persones joves des d'una perspectiva educativa i formadora, destaquen classes de caracterització teatral, cosmètica natural artesana, reciclatge, upcycling tèxtil, robòtica, parkour, classes de guitarra, cursos de manipulació d'aliments o creació d'Apps per al mòbil.

 

Els tallers Apunta´t són activitats gratuïtes d'oci educatiu, de caràcter formatiu. Segons la temàtica, estan dirigits a joves d'entre 12 i 30 anys, i la major part d'ells tenen lloc en horari de vesprada.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “les persones joves de la ciutat poden triar entre un bon nombre d'activitats de temàtica molt diversa, com a tallers sobre creixement personal, formació, cultura, oci, tecnologia, desenvolupament sostenible, gènere o autocura”.

Entre les activitats oferides fins al 22 de desembre, destaquen les dedicades a l'aprenentatge del dibuix del còmic manga, hàbits saludables, defensa personal, monitor de menjador escolar, així com tallers de reciclatge, de cosmètica natural o de creació a través de la serigrafia. Les inscripcions de les activitats estan obertes.

Cal recordar que els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. En ells, a més de prestar servicis d'informació juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos, tallers o jocs de taula, a més de disposar, alguns d'ells, de sales d'estudi i d'exposicions. “Anime a les persones joves que encara no coneguen estos espais al fet que s'acosten per a utilitzar els seus servicis, participar de les seues activitats i inscriure's en els tallers Apunta´t”, ha declarat Ibáñez. La xarxa de Centres Municipal de Joventut de la ciutat compta amb centres en el barri d’Orriols, Cabanyal-Canyamelar, Malva-rosa, Russafa, Patraix, Sant Isidre, Trinitat, Algirós, Benimaclet, Campanar, Malilla, Natzaret, Grau Port i Ciutat Vella.

Molts dels tallers sorgeixen de les propostes que presenta la ciutadania (individualment, associacions, empreses, etc.) i les persones joves, a través del projecte “Finestra de Participació”. Amb això, es vol reconéixer a la joventut el protagonisme que mereix en l'elaboració de l'oferta formativa i d'oci que des de l'administració es posa a la seua disposició.

Les persones joves interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la programació i l'adreça de cada centre municipal.