S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Més de 600 menors s'han sumat a un certamen municipal per a visibilitzar i valorar la figura del iaio i la iaia

Sandra Gómez i Maite Ibáñez participen en el lliurament de diplomes del concurs de dibuix i de relat curt “iaio/iaia tinc una cosa que explicar-te”

• Un dels dibuix presentats a la sisena edició del certamen de dibuix i relat curt “iaio/iaia tinc una cosa que explicar-te”

16/11/2022

Més de 600 xiquets i xiquetes (609), de tres centres educatius de la ciutat, han participat enguany en la sisena edició del certamen de dibuix i relat curt organitzat per l'Ajuntament amb l'objectiu de “donar visibilitat i presència a les persones majors en la comunitat educativa, perquè a més de tot el sentiment que ofereixen als seus nets i netes, els transmeten coneixements i valors, eduquen, orienten i aconsellen”. Així ho ha explicat hui la vicealcaldessa i regidora d'Envelliment Actiu, Sandra Gómez, durant l'acte de lliurament de diplomes d'este certamen convocat sota el títol de "iaio/iaia tinc una cosa a explicar-te” en el marc de les activitats de la 39 edició de la Setmana de les Persones Majors.
 

La vicealcaldessa i regidora d'Envelliment Actiu, Sandra Gómez, ha participat en este acte, que s'ha celebrat en el Saló de Cristall, acompanyada de la regidora d'Educació, Maite Ibáñez. Les dues han agraït la participació d'escolars i centres educatius que s'han afegit a esta convocatòria “impulsada amb la intenció que els i les menors de la ciutat participen en esta enriquidora experiència intergeneracional que potencia l'educació emocional i en valors de l'alumnat, i valora la figura del iaio i la iaia a través de la creativitat”.

Com a responsable del Servici Municipal d'Envelliment Actiu, impulsor d'este certamen, la vicealcaldessa i regidora Sandra Gómez, ha explicat que amb esta activitat “l'Ajuntament contribueix perquè els i les xicotetes dediquen una setmana a dibuixar o escriure quant volen a les seues iaios i iaies”, i ha agraït “la implicació dels col·legis participants perquè, més enllà que l'alumnat aprenga a sumar o a llegir, és molt important que aprenga a treballar els seus sentiments i el respecte cap als seus éssers estimats”.

En representació de la Secció de Projectes Educatius de la Regidoria d'Educació, que col·labora en esta iniciativa, la regidora Maite Ibáñez ha ressaltat que “València, que forma part de la Xarxa de Ciutats Educadores, fomenta amb esta mena d'accions el diàleg entre diferents edats amb la finalitat que s'aprofiten les diferents vivències i mirades per a construir un món millor”.

En esta ocasió, els i les 609 participants han plasmat i expressat amb els seus dibuixos i relats curts com perceben als seus iaios i iaies, les seues emocions, l'atenció, l'afecte i les experiències que comparteixen. Concretament, ha participat alumnat d'educació infantil i primària, i d'educació especial del Col·legi Esclaves de María, Sant Pere Pascual i del Col·legi Municipal de Benimaclet.

En concloure el lliurament de diplomes, que han rebut tots els i les participants, s'han llegit alguns dels relats seleccionats. Tots els dibuixos s'han exhibit en el Saló de Cristall, on s'han donat cita representants dels centres educatius participants, alumnes i alumnes que han presentat els seus treballs, i els iaios i iaies d'estos i estes menors.

En l'acte també han participat altres membres de la corporació i la defensora del Major de la ciutat, Asunción Pérez Calot.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Maite Ibáñez
Sandra Gómez