S'està cercant, espereu....

Infociudad - JARDÍ DE MONFORTE - València

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en:

JARDÍ DE MONFORTE

HORARI:

Primavera - estiu (de març a octubre): de 10.00h a 20.00h.
Tardor - hivern (de novembre a febrer): de 10.00h a 18.00h.

Els dies 24 i 25 de desembre el jardí tancarà a les 13.00 hores i els dies 25 i 1 de Gener tancarà durant tot el dia.

ACCÉS:

Entrada pel palauet situat en C/ Monfort, s/n.

Entrada gratuïta.

GESTIÓ:

rganisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA I HISTÒRIA:

Pla del Jardí de Montfort

Amb una superfície aproximada de 12.000 metres quadrats, és un jardí per al repòs i la trobada amb la sensació estrictament estètica i naturalista. En ell trobem gran quantitat de belles estàtues i pitxers, relaxants fonts ornamentals i figures de plantes retallades, arbres i arbustos de gran bellesa i antiguitat, tanques retallats i zones de flor que fan d'este jardí un dels més bells de la ciutat de València.

El seu origen es remunta a un dels horts existents en la zona d'extramurs de València, concretament a l'hort del senyor José Vich, Baró de Llaurí. Va ser venut en 1849 al senyor Juan Bautista Romero, Marqués de Sant Joan, que pagament pel 80.000 reals.

El Marqués de Sant Joan va encarregar a l'arquitecte valencià El senyor Monleón Estellés la construcció del Jardí. En 1872, al morir el Marqués, passa a la seua esposa, que ho deixa en herència a una de les seues nebodes la senyora Josefa Sancho Cortés. El matrimoni d'esta amb El senyor Joaquín Montfort Parrés, provoca que des d'eixe moment se li denomine Jardí de Montfort.

|
Jardí de Monforte

L'any 1941 és declarat “Jardí Artístic Nacional”, quedant baix protecció de l'Estat. Posteriorment, en 1970, passa a propietat municipal, restaurant-se i obrint-se al públic en 1973, després de la rehabilitació del Palauet i del traçat artístic neoclàssic del jardí.

D'este jardí s'ha dit que el “últim jardí historicoartístic del segle XIX que queda en la ciutat de València”.

Conté 33 estàtues de marbre, abundància d'estanys i assortidors, un gran estany amb forma de flor de nenúfar, destacant els grans exemplars de magnòlies, llorers i ginkgos

|
Vista aèria del Jardí de Montfort

Recuperat per a la ciutat per l'Ajuntament de València, després de la riuada de 1.957 i obert al públic en la primera Iberflora (1.972), és gestionat i mantingut per la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars des d'1.984.

.

 

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

|

Relació d'arbratge del Jardí de Monforte Mes informació sobre accesibilitat

ARBRES I PALMERES MONUMENTALS:

Fitxes Jardí de Monforte (pdf 3,28 mb)

Ubicació

Monfort , s/n

46010 VALÈNCIA

Jardín Monforte2.JPG

Aparcament

1 plaça reservada al C/ de les Arts Gràfiques, 5; Places reservades a l'Av. de Blasco Ibáñez, 8,10,14 i 13..


Serveis


Accés

Disposa d'un únic accés totalment adaptat al jardí tancat, des de la Pl. de la Legió Espanyola. L'accés disposa d'una escala amb 5 escalons i rampa de pendent 5% amb barana i passamans.


Circulació horitzontal

Tots els itineraris i carrers disposen de paviment de terra batuda que té en alguna zona desnivells i ressalts salvats per escales d'un sol tram. A la zona que representa un tossal els seus itineraris de circulació tenen desnivells i ressalts no salvats.


Zones d'oci, serveis i mobiliari

Dins del jardí s'ubica el Palauet de Montfort, disposa d'un accés adaptat des del C/ de Montfort, on s'ubiquen les Oficines Municipals de Matrimonis (horari: de dilluns a divendres, de 9:00 – 14:00 hores)