Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament amplia la protecció d'un teix japonés centenari dels Jardins del Real

L'actuació forma part del programa de conservació del patrimoni arbori de la ciutat, ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo

• Exemplar de teix japonés situat als Jardins del Real

26/01/2022

La regidoria d'Ecologia Urbana de València ha dut a terme la millora de la protecció d'un teix japonés situat als Jardins del Real. Els treballs sobre este exemplar centenari s'emmarquen dins del programa de conservació i millora de l'entorn dels exemplars més emblemàtics de l'arbratge municipal protegit «per a garantir el seu bon estat, a més de posar-lo en valor», ha explicat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo.

 

El teix japonés és un dels arbres monumentals més valuosos dels Jardins del Real. Les actuacions que s'han realitzat per ampliar la protecció d'aquest exemplar centenari han consistit en l'eliminació dels elements vegetals discordants del seu entorn, l'ampliació del seu espai de creixement mitjançant l'eliminació d'una zona de pas sota la seua copa, el condicionament de la xarxa de reg i la millora i incorporació d'un substrat vegetal adequat que millore les condicions del seu sistema radicular i del seu creixement vegetatiu.

A més, al costat del teix s'ha instal·lat una nova senyalització informativa, «que persegueix divulgar el coneixement d'este destacat patrimoni entre la ciutadania», ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo.

L'actuació s'ha completat amb la instal·lació d'una tanca decorativa destinada a evitar l'accés i compactació del terreny en la projecció de la seua copa, a més del nou panell informatiu perquè les visites puguen conéixer, no sols informació botànica bàsica, sinó també algunes curiositats d'aquesta espècie única a València i simbòlica en l'àmbit europeu. L'emblemàtic exemplar centenari de teix japonés (Podocarpus macrophyllus) està situat enfront de l'Alqueria de Canet de Vivers.

Esta actuació continua el programa de conservació d'arbratge protegit municipal en el qual ja s'han executat altres projectes en exemplars monumentals com les figueres australianes del carrer Monforte i de la plaça Centenar de la Ploma, l'eucaliptus roig del Parc Lineal de Benimàmet o els ficus decora del carrer Arquitecte Mora, entre altres.

La preservació d'estos gegants requereix atenció específica i experta i en aquests moments s'està treballant en una proposta per a la revaloració i millora de l'entorn de les figueres australianes (Ficus macrophylla) de la Glorieta i del Parterre, així com al voltant de la singular alzina de l'avinguda d'Aragó.

«Els principals objectius d’este programa de millora i revaloració són, a més de dignificar l'entorn dels exemplars més emblemàtics del nostre patrimoni natural, aconseguir que la ciutadania i els visitants puguen conéixer-los millor, i siguen conscients del gran valor que aporten a l'entorn urbà», ha assenyalat el regidor d'Ecologia Urbana. Estos objectius es corresponen amb els establits en el preàmbul de la Llei 4/2006 de 19 de maig de Patrimoni arbori monumental de la Generalitat Valenciana.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo