S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó defensa la necessitat que totes les administracions treballen “en col·laboració i sense confrontacions per bé de la ciutat i els barris”

L'alcalde de València s'ha reunit amb la delegada del Govern, en una trobada en la qual han abordat assumptes com la seguretat ciutadana, la gestió de la Marina, el canal d'accés ferroviari i el 9 d’Octubre

• Ribó i Bernabé asseguren que a València "apostem pel diàleg, l'acord i la col·laboració entre administracions perquè això sempre va en benefici de la ciutadania"

22/09/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit este matí amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en una trobada en la qual tots dos han defensat la necessitat que les administracions públiques treballen “en manera col·laborativa i sense confrontacions per bé de la ciutat i dels barris”. Els dos representants polítics han coincidit en la importància del treball dut a terme per a impulsar l'eixida de la crisi, i han subratllat l'esforç realitzat tant per l'Ajuntament com pel Govern de l'Estat per a millorar la seguretat ciutadana, després d'anys de no renovació de les plantilles policials per part dels governs anteriors. Quant al 9 d’Octubre, en els pròxims dies es reunirà la Junta Local de Seguretat en la qual s'abordarà l'organització de la jornada “perquè siga allò que ha de ser: un dia de festa i de celebració”, ha afirmat l'alcalde.

 

Tant Ribó com Bernabé han assenyalat la necessitat que en un moment com l'actual, en el qual “en altres territoris i ciutats es decidix que la confrontació ha de ser protagonista del panorama polític, a València i en la Comunitat Valenciana apostem pel diàleg, l'acord i la col·laboració entre administracions”. Perquè això, han subratllat, “sempre va en benefici de la ciutadania”.

De fet, els dos han assenyalat, com a exemples d'esta postura col·laborativa que va en benefici de la ciutadania, les iniciatives per a superar la crisi econòmica, el reforç dels recursos en seguretat i protecció policial, o l'impuls conjunt a elements estratègics per a la ciutat, com les infraestructures ferroviàries o la Marina de Valéncia.

La làmina d'aigua de la Marina

Precisament, l'alcalde ha anunciat la trobada que mantindrà el pròxim 3 d'octubre amb el president de la Generalitat, a qui urgirà a reclamar a l'Autoritat Portuària la làmina d'aigua de la Marina, “de manera que en el futur puguem fer una entitat conjunta per a la gestió de la Marina”, ha explicat. Cal recordar que el govern autonòmic gestiona 35 ports en tota la Comunitat, i la voluntat expressa, tant del Consell com del Govern Municipal és que se sume a això la gestió de la làmina d'aigua i tota la bocana de la Marina que actualment és, de facto, una competència estatal, però que pot ser cedida.

En el mateix context, l'alcalde ha recordat la importància del Canal d'Accés ferroviari per a València, “ja que és un node primordial del Corredor Mediterrani, que paguem entre totes les administracions, i que és fonamental per a la ciutat”.

La seguretat ciutadana

Un dels assumptes en els quals els dos representants han subratllat la importància del treball conjunt és la protecció ciutadana i la seguretat. Tal com ha recordat l'alcalde, “a la nostra arribada al Govern la situació era de minvament dels recursos policials perquè no hi havia hagut cap oposició en anys per a ampliar i renovar la plantilla de la Policia Local i, a més, es va permetre la jubilació de personal a partir dels 60 anys d'edat”. “Eixos dos elements alhora van produir un notable descens d'efectius”, ha lamentat Ribó, qui ha assenyalat que ja des del mandat anterior es va començar a treballar per a pal·liar la situació mitjançant la convocatòria d'oposicions per a places policials, i este mateix estiu ja han començat a treballar les primeres incorporacions”.

Per la seua banda, la delegada del Govern ha recordat que “després d'anys d'un buit de convocatòries de places de Policia Nacional en tot l'Estat, ara hem revertit esta tendència, i tenim un màxim històric d'efectius tant de la Guàrdia Civil com del Cos Nacional de Policia a la ciutat: som l'autonomia que més ha crescut percentualment en efectius”, ha afirmat. “La plantilla de la Policia Nacional està per damunt del 80% i això afavorix que puguem actuar quasi amb cirurgia en alguns dels districtes urbans en els quals és més important la presència policial”, ha assenyalat; i ha subratllat, com a exemple, l'efectivitat de la campanya duta a terme este estiu contra els delictes de furts.

El 9 d’Octubre

Ribó i Bernabé han conclòs la seua trobada amb la vista posada en la pròxima celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. En els pròxims dies es reunirà la Junta Local de Seguretat, l'òrgan col·legiat dedicat a facilitar la cooperació i la coordinació, en l'àmbit territorial del municipi, de les Administracions Públiques en matèria de seguretat, i que assegura de manera específica la cooperació i la coordinació operativa de les Forces i Cossos de Seguretat. “L'objectiu és –ha afirmat l'alcalde de València- que eixe dia siga el que és: un dia de festa i de celebració”.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Joan Ribó