S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme inicia les obres de reurbanització de la plaça del Sainetista Arniches, a Soternes

Sandra Gómez: “Este projecte genera un nou espai verd per al barri i impulsa la València metropolitana amb una nova connexió amb Mislata”

• La connexió entre València i Mislata serà més segura, inclusiva i accessible

30/01/2023

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat les obres de renovació de la plaça Sainetista Arniches del barri de Soternes, per dotar al barri d'un nou espai més verd i accessible que, juntament amb la reurbanització del carrer Democràcia, les obres de la qual ja van començar a l'agost, millorarà la connexió per als vianants amb Mislata. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat durant la visita als treballs que ha realitzat este matí que esta intervenció “recuperarà un espai degradat amb vehicles mal aparcats per a convertir-ho en un nou espai de trobada per als veïns i veïnes”.
 

“Per a nosaltres és molt important que el projecte València ciutat de places no acabe en el centre sinó que arribe a tots els barris de la ciutat. I la plaça de Sainetista Arniches demostra el nostre model de ciutat, un model on totes les zones que s'havien degradat amb el pas del temps i per l'oblit dels diferents governs tornen a ser espais on prevalga la qualitat de l'espai públic, el seu ús i l'accessibilitat”, ha continuat la vicealcaldessa.

La regidora d'Urbanisme ha assenyalat que les obres de la plaça Sainetista Arniches, a més de “generar espais compartits i verds on poder socialitzar”, millorarà també la connexió per als vianants entre València i Mislata. “Este projecte està entrellaçat amb la reurbanització del carrer Democràcia i millorarà la unió dels dos municipis. El pas entre València i Mislata era insegur des del punt de vista de la seguretat viària, de la perspectiva de gènere, inaccessible per a qualsevol carret, cadira de rodes, etcètera, i per això ho substituirem per una zona absolutament accessible, verda i amb perspectiva de gènere. La plaça quedarà ara vinculada amb el carrer Democràcia mitjançant una graderia i amb zones de descans, la qual cosa contribuirà al fet que València siga una ciutat metropolitana, amb bones relacions amb els municipis del seu entorn”, ha afirmat.

“No crec que siga casualitat que el pas amb Mislata haguera estat sempre tan oblidat, tan degradat i que va ser tan inaccessible. Abans no hi havia ni tan sols un interés de connectar els dos municipis i jo vull acabar amb això perquè vaig apostar per la València metropolitana, la València que té bones relacions amb els seus municipis i busca sinergies per a créixer mútuament”, ha finalitzat.

La nova plaça allibera tota la superfície i el trànsit es desviarà cap al carrer Cieza. Dins de la plaça hi haurà una zona enjardinada amb parterres que inclourà nou mobiliari urbà com a taules i 28 bancs de diferents tipus. Així mateix, també s'instal·laran aparcabicis, papereres, una font d'aigua potable i un punt de recollida selectiva de residus xicotets.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr