S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament destina vora mig milió d’euros a la rehabilitació del Mercat Rojas Clemente

La Junta de Govern també acorda ampliar en 40 dies el termini de les obres de la Casa Forestal del Saler per convertir-la en centre sociocultural

• Mercat de Rojas Clemente

03/02/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres el projecte tècnic bàsic i d’execució de les obres de rehabilitació de les patologies del Mercat Rojas Clemente per import de 422.919,96 euros (IVA inclòs). Les actuacions consistixen en la reforma integral dels llocs comercials de les pescateries, la reparació puntual d’elements de façana o la formació d’una nova coberta sobre la cafeteria, entre altres. L’òrgan col·legiat també ha acordat ampliar en 40 dies el termini dels treballs d’adequació de la Casa Forestal del Saler per adequar-la a l’ús públic com a centre sociocultural i d’interpretació del bosc de la Devesa.
 

El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, acompanyat del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha informat en roda de premsa dels assumptes tractats en la Junta de Govern. En relació a l’actuació al Mercat Rojas Clemente, Campillo ha expressat “sorpresa”, perquè “fa uns dies la portaveu del grup Popular, María José Catalá, retreia este equip de govern que no l’anàvem a reformar”, quan “sabia perfectament que estàvem treballant sobre este projecte i, òbviament, l’equip redactor necessita un temps”. Per al vicealcalde, les declaracions de la síndica popular responen a “la crítica fàcil i la demagògia”.

D’altra banda, l’òrgan col·legiat ha donat llum verda que s’amplie el termini d’execució de les obres d’intervenció de la Casa Forestal del Saler per convertir-la en centre sociocultural i d’interpretació del bosc de la Devesa, que és, “junt amb el llac de l’Albufera, la nostra joia ambiental més important”, segons el vicealcalde. Sergi Campillo ha recordat que el passat mes de novembre van començar els treballs, que tenien prevista una durada de quatre mesos i compten amb un pressupost de 549.772 euros.

Logo Capitalitat Verda Europea 2023

Tal com ha indicat el també regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, l’immoble, tot i que havia patit algunes modificacions en el mandat anterior ―per exemple, la instal·lació d’un ascensor―, requeria una remodelació completa per adaptar-lo a l’ús públic, fer-lo accessible i condicionar la zona del porxo, “per convertir-se en un equipament de referència per al veïnat dels Pobles del Sud”.

L’empresa adjudicatària va presentar una instància el 9 de gener, acompanyada d’informes de la mateixa companyia i del director d’obra, sol·licitant-ne una pròrroga, que els ha estat estimada. “L’obra està en marxa i en poques setmanes ja podrem disfrutar d’este edifici tan emblemàtic, que amb el govern del Partit Popular s’utilitzava només per a festes per a gent vip, mentre que amb este govern es va obrir a l’ús ciutadà”.


 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo