S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull el Congrés Internacional de Directors d'Orquestra

Esta trobada de professionals de la música es realitza per primera vegada a Espanya

• El Congrés Internacional de Directors d'Orquestra se celebra en la Berklee de València

11/01/2023

La ciutat de València acull esta setmana, fins divendres 13 de gener, el Congrés Internacional de Directors d'Orquestra, que organitza anualment la International Conductors Guild (ICG), que, amb seu als EUA, és considerada com “l'associació de directors d'orquestra més important del món.” La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, s’ha fet ressò hui d’esta trobada que se celebra en la Berklee de València, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. Concretament, ha subratllat “la seua importància per a enfortir la col·laboració amb altres ciutats de l'àmbit internacional, escoles de música i universitats”. “Estem encantats d'acollir per primera vegada a Espanya esta trobada a València, com a ciutat de música, resaltant la important labor docent d'escoles i conservatoris a la nostra ciutat”, ha manifestat.
 

Esta trobada ha comptat amb la col·laboració d'AESDO, Associació Espanyola de Directors d'Orquestra, la Berklee College of Music, l'Orquestra de València, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València, el Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València, el Palau de les Arts, així com la Federació de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Entre les activitats del congrés, fruit d'estes col·laboracions, des de l'organització destaquen les ponències i taules redones amb temes específics del món de direcció d'orquestra, amb la participació de directors internacionals. També posen en relleu l'assaig obert a les persones participants del congrés de l'Orquestra de València, dirigit pel seu titular Alexander Libreich. I distingixen l'homenatge al mestre Jesús López Cobos, el taller de direcció dedicat a la interpretació d'àries d'òperes i romances de sarsuela impartit pel director d'orquestra Cristóbal Soler, amb la col·laboració de joves músics de l'Orquestra de la FSMCV. A més s'oferirà una visita guiada per la ciutat i una recepció oficial a l'Ajuntament de València, amb la presència de la regidora d'Educació, Maite Ibáñez.

El Congrés es clausurarà amb la celebració d'un concert a càrrec de la Jove Orquestra de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la solista vocal Lorena Valero en la sala d'actes del Conservatori Municipal José Iturbi, dirigits pel seu titular Cristóbal Soler.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez