S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Marina es consolida com a espai d'innovació amb la integració del Centre de Dinapsi València

L'alcalde, Joan Ribó, ha subratllat que “ens afermen com una ciutat que atrau inversions i que genera ocupació estable i de qualitat”

• El nou centre és un espai especialitzat en l'operació integrada de servicis d'aigua, medi ambient i salut ambiental

27/01/2023

La Marina de València s'avança en l’estratègia de consolidar-se com un espai d'innovació, amb la integració del nou Centre de Dinapsi València, que ja està en funcionament, i en la presentació del qual ha participat este divendres l'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. Tal com ha explicat Ribó, “es tracta d'un espai amb vocació d'innovació oberta, que connecta perfectament amb l'estratègia urbana de la ciutat de València i amb la política de missions encetada per l'Ajuntament i que compta amb el suport de la Comissió Europea”.
 

La integració d'este centre especialitzat en l'espai de la Marina coincidix amb les polítiques municipals dirigides a aconseguir una “Ciutat Sostenible i una Economia Circular”, en paraules de Ribó. De fet, l'alcalde ha destacat el fet que esta estratègia urbana “ens ha permés aconseguir fites tan importants com que València serà Ciutat Verda Europea en 2024, un reconeixement europeu a les polítiques mediambientals urbanes que estem desenvolupant”. A més, la nostra ciutat forma part de la xarxa de ciutats europees implicades en aconseguir el repte de ser climàticament neutres en 2030. “En este sentit, la gestió de l'aigua és un dels grans reptes per a aconseguir esta missió: una ciutat sostenible i amb zero emissions”, ha afirmat Joan Ribó.

El nou centre, operat pel Grup Agbar i Hidraqua, és un espai especialitzat en l'operació integrada de servicis d'aigua, medi ambient i salut ambiental. Es presenta com un espai tecnològic i d'innovació, i s'ha situat en l'Edifici BioHub de la Marina de València.

La Marina: Un lloc de referència per a l'ecosistema emprenedor

El nou espai de gestió hídrica compartirà espai amb empreses i iniciatives líders en l'àmbit de la biotecnologia, la farmàcia i la salut. Tal com ha subratllat l'alcalde, “entre totes i tots estem convertint la Marina de València en el lloc de referència per a l'ecosistema emprenedor estatal i europeu, dins d'un entorn únic on es complementen diferents àmbits com la nàutica esportiva, la cultura, la gastronomia i l'emprenedoria”.

Per això, l'alcalde ha fet una crida a “la responsabilitat de les administracions d'aconseguir una gestió conjunta, eficaç i eficient d'estos espais”. Precisament, l'Ajuntament de València ja ha demanat a l'Autoritat Portuària la desafecció dels immobles de la Marina que han perdut el seu originari ús portuari, i que han passat a tindre un ús ciutadà i urbà, com és l'àmbit de les bases dedicades a la innovació i l'emprenedoria. “Totes les administracions públiques hem de remar per a consolidar una Marina de València autònoma i referent en l'àmbit europeu”, ha subratllat.

Tant l'alcalde, Joan Ribó, com la regidora de Gestió de l'Aigua, Elisa Valía, han celebrat l'arribada de projectes com este, “que ens afermen com una ciutat que atrau inversions i que genera ocupació estable i de qualitat”, han destacat, i s'han assenyalat l'efecte positiu de “les polítiques que hem posat en marxa els últims anys, que han aconseguit convertir-nos en una ubicació preferent per a grans projectes empresarials, als quals donem la benvinguda, i que han posat en valor el talent dels nostres grans professionals, que ja no han d'abandonar la seua ciutat per a poder créixer professionalment”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr