S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament duplica la inversió en el manteniment de les escoles públiques

La regidora Lluïsa Notario destaca que “apostar per l’escola pública es dotar-la de recursos i això justament és el que està fent el govern local”

• L'Ajuntament ha instal·lat plaques fotovoltàiques als col·legis públics

23/01/2023

L’Ajuntament de València durant l’any 2022 ha invertit 1.338.748,93 euros en treballs de millora en el manteniment dels centres educatius públics, el que suposa el doble respecte de l’any anterior, quan la inversió va ser de 657.727,69 euros. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha donat a conèixer hui d’estes xifres,en manifestar que “l’objectiu de l’executiu local és dotar l’escola pública de recursos i fer-la competitiva”.
 

Amb este objectiu, segons ha informat la regidora, l’Ajuntament ha realitzat obres de millora en la pràctica totalitat dels centres educatius de Primària de la ciutat de València, en set de les escoletes municipals i en el Conservatori Municipal de Música. “Els treballs han sigut molt variats i responen tant a les necessitats plantejades pel mateix centre com a treballs que es realitzen per qüestions de seguretat o prevenció entre altres”, ha aclarit.

En total s’han realitzat més de 500 actuacions i entre els treballs executats es troba, per exemple, la substitució de la tanca de l’escola municipal Santiago Grisolía, la instal·lació d’estors al col·legi públic de la Malva-rosa, la pintura de la façana del CEIP Manuel González Martí, la reparació del mur perimetral del col·legi Vicente Blasco Ibáñez, l’adequació del terra del gimnàs dels col·legis públics Lluís de Santàngel i Pinedo, la instal·lació de fibra òptica al CEIP Benimaclet i al Santiago Grisolía, o la replantació d’arbres en diversos col·legis.

“Apostar per l’escola pública és dotar-la de recursos per fer-la competitiva i exactament això és el que està fent este govern, augmentant any rere any la inversió per millorar les infraestructures educatives i dotant-les d’instal·lacions punteres com hem fet en els col·legis i escoletes municipals on estem instal·lant plaques fotovoltaiques per a autoconsum. I és que volem que l’escola pública siga la primera opció de les famílies valencianes”, ha insistit Notario.

La regidora ha fet balanç també dels treballs ordinaris de manteniment realitzats als centres educatius durant 2022, període en què es van registrar 11.760 intervencions més que en el mateix període de l’any anterior, quan se’n feren un total de 10.249. Eixes actuacions van incloure treballs de fontaneria, fusteria, electricitat, jardineria i obra civil, entre altres, i també es va incrementar el pressupost destinat a eixe tipus d’intervencions, passant dels 579.000 euros en 2020 als 657.000 euros l’any passat.

En donar compte d’estos treballs, Lluïsa Notario ha assegurat que “les escoles i els centres educatius han estat deixats de la mà durant dècades i necessiten el suport de totes les administracions”. “Nosaltres, com a govern que està totalment bolcat en l’educació pública i com administració més propera, dins de les nostres competències estem treballant per retornar la dignitat a les infraestructures educatives i per això juntament amb els equips docents dels centres i les famílies estem donant-los de solucions per a aquelles necessitats que ens traslladen”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario