S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'alcalde subratlla l'èxit de les Falles 2023, que han recuperat tota la participació i la lluentor de la celebració als carrers

Ribó ha agraït el comportament de la ciutadania, i ha destacat la bona acollida de les novetats d'enguany

• Imatge de la cremà de la falla municipal

20/03/2023

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat este dilluns la seua satisfacció i la de tot el govern municipal, pel desenvolupament de les Falles d'enguany, les que definit com “les Falles de la normalitat”, que han recuperat tota la participació i tot el seu sentit de festa als carrers. Ribó ha agraït la col·laboració i el civisme general de la ciutadania, i ha assenyalat que tots els servicis han funcionat amb tota efectivitat. A més, l'alcalde ha destacat l'èxit de les novetats d'enguany, com la nova ubicació dels castells de focs artificials, o els festivals de l'Albereda.

Només dotze hores després de la cremà de la falla municipal, els mitjans de comunicació han requerit l'alcalde perquè realitzara un balanç de les festes de 2023, que s'han caracteritzat, sobretot, per l'enorme afluència de persones a tots els actes programats. “Este ha sigut un any especial –ha subratllat Ribó- en el qual hem recuperat plenament la celebració després de les restriccions per la pandèmia; ha sigut el primer any d'unes falles ‘normals’, després que en 2020, acabades de començar les mascletaes, vam haver de suspendre-les”, ha recordat. A més, l'alcalde ha subratllat que la coincidència dels dies centrals de la festa en un cap de setmana, així com que hui dilluns és festiu a Madrid: “La massificació d’enguany ha sigut una fet però no és una cosa que es puga aplicar a tots els anys”, ha matisat.

Ribó ha assegurat que hem viscut “unes falles estupendes, amb un temps esplèndid, la qual cosa ha portat una enorme afluència de públic; i el resultat ha sigut molt bo”. L'alcalde s'ha mostrat “content de com han funcionat tots els servicis”, i ha destacat l'èxit “de les novetats que hem introduït, com els festivals en L'Albereda, que hem recuperat després de molts anys, o el canvi de la ubicació dels castells de focs artificials, que crec que també ha funcionat molt bé i amb el qual la gent està molt contenta”. Finalment, Ribó ha destacat la falta d'incidents de gravetat en general a la ciutat, “excepte el comportament bàrbar de l'agressió en la falla Tomasos, al barri de Ruzafa”, que ha qualificat de “salvatjada”. Malgrat això, Ribó ha subratllat el civisme general dels veïns, veïnes i visitants, i ha volgut “felicitar tota la gent pel seu comportament”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha assegurat que “els fallers i les falleres podem estar molt contents d'haver viscut unes falles històriques”. “Amb l'espectacular cremà de la falla municipal, hem posat un fermall d'or a un exercici que ha sigut les de la normalitat i el de la recuperació: des de la Crida, passant pels concerts de falles, les falles municipals, les mascletaes, els castells amb la seua nova ubicació… Tot ha anat encaixant gràcies a un equip que ha estat treballant els últims tres anys per a recuperar la il·lusió i l'alegria d'un col·lectiu de més de 100.000 persones”.

Recursos multimèdia

Joan RIbó
Carlos Galiana