S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València registra la segona millor dada d'afiliacions a la Seguretat Social des de gener de 2006, en arribar a les 423.929 persones cotitzadores al desembre

La proporció de persones ocupades autònomes a València respecte al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 13,7%

• La xifra de persones afiliades ha crescut un 5,6% respecte al mes de desembre de 2021

13/01/2023

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de desembre de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València se situa en 423.929, la segona millor xifra des de gener de 2006. La xifra de persones afiliades ha crescut un 5,6% respecte al mes de desembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 22.584 cotitzadors tan sols en l'últim any. A més, si s'analitzen les dades en comparació amb el mes de desembre de 2019, abans de la pandèmia, les afiliacions han crescut en 32.224 (8,2%).
 

Així ho ha assenyalat este divendres el regidor d'Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, qui ha explicat que “amb les dades que hem conegut hui, València continua situant-se com la gran ciutat que més ocupació està creant”. “Este mes tenim la segona millor xifra d'afiliacions a la Seguretat Social des de fa 16 anys; i estes xifres, al costat de les d'atur (el regidor ha recordat que València va registrar al desembre de 2022 la seua millor dada de desocupació des de fa 14 anys) mostren la consolidació de l'ocupació a la ciutat de València”, ha afegit l'edil.

Respecte a desembre de 2019, l'any anterior a la pandèmia, València registra taxes de creixement d'afiliacions per damunt d'altres grans ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona o Sevilla. Així, les dades de la Seguretat Social assenyalen que a València ha augmentat un 8,2% el nombre d'afiliats en este període, enfront del 7,8% que ha anotat Madrid, el 7,5% de Sevilla o el 4,5% de Barcelona.

A més, València continua liderant el rànquing de les ciutats amb major pes d'autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València compta amb un 13,7%, Saragossa registra un 13%, Barcelona un 10,6% i Madrid un 9%.

“Continuem sent la ciutat amb major pes de persones treballadores autònomes. Mentre altres grans ciutats com Madrid tenen un 9% d'autònoms del total d'afiliacions a la Seguretat Social, a València superem en quasi 5 punts esta xifra, la qual cosa ens reafirma com a ciutat emprenedora. És un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això el secundem amb diversos programes i servicis com els que impulsem des de València Activa”, ha subratllat Sanjuan.

Així mateix, València compta amb la xifra rècord més alta d'afiliació de persones que treballen per compte propi des de gener 2006, amb 57.986; i pel que respecta a la comparativa amb altres capitals, amb la resta de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, València registra les taxa de variació d'afiliacions de persones autònomes més altes en termes interanuals (un 2,1%, enfront del 1,1% de Madrid, el 0,7% de Barcelona o la baixada de Sevilla, del -0,1%) i intermensuals (0,2% enfront del 0,06% de Sevilla o el 0,1% de Madrid).

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán