S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les biblioteques municipals oferixen tallers educatius en col·laboració amb Creu Roja

Es duran a terme 42 activitats fins a cap d'any dirigides a migrants i població en general

• Cinc biblioteques municipals i el Centre Juvenil de la Malva-rosa acullen estes activitats

03/10/2022

El programa comença demà i es desenvoluparà fins a finals d'any en cinc barris de la ciutat. Es duran a terme tallers d'alfabetització i reforç escolar, a més d'activitats de conscienciació sobre igualtat i els ODS dirigits tant a la població infantil com a la població en general. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha agraït a Creu Roja la seua col·laboració i ha assenyalat que este programa ajuda a “difondre el paper social de les biblioteques, afavorint la inclusió social”.

 

Les activitats es duran a terme en cinc biblioteques municipals, a més del Centre Juvenil Malva-rosa. Les biblioteques seleccionades són: Maria Beneyto en el Botànic; Gregori Mayans i Siscar, de la Creu del Grau; Josep Maria Bayarri, d’Orriols; Clara Santiro i Font, de San Marcelino i Azorín de Patraix. El programa d'activitats inclou actuacions especials per a persones migrants d'origen ucraïnés amb classes de castellà i tallers de reforç escolar, oci i temps lliure per a la població infantil ucraïnesa. També es duran a terme tallers d'alfabetització digital per a persones migrants.

A més, estan programades altres activitats per a la població en general com els tallers de conscienciació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dirigits a joves. En total es duran a terme 42 sessions en les diferents biblioteques municipals fins a cap d'any.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha manifestat que les “biblioteques municipals són un marc magnífic perquè estes activitats puguen arribar als barris” i ha destacat que les activitats s'han dissenyat per a diferents perfils “per a afavorir la integració, el respecte i la tolerància, perquè no hi ha millor eina de comunicació que la cultura per a afavorir la integració”.

La presidenta local de Creu Roja, Nieves Déu, que ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament, ha manifestat sobre el contingut del programa que “el nostre treball sempre està presidit per fomentar el respecte, la tolerància i la igualtat entre les persones, seguint la senda marcada pels ODS. Per això és tan important el treball amb els xiquets, pel seu efecte multiplicador”.

A més d'estes activitats es durà a terme una exposició que amb el lema “Dones del Món”, mostra la situació que viu la dona en diferents països per a ajudar a conscienciar sobre la situació que patixen les dones.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez