Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les obres de remodelació de la plaça de la Reina compleixen els terminis i està previst que finalitzen en juliol

L'alcalde ha visitat hui este espai i ha comprovat “com pren forma la conversió d’este espai en zona de vianants”

• Estat actual de les obres de la plaça de la Reina

19/05/2022

Les obres que transformaran la plaça de la Reina en una zona per a vianants conclouran a finals de juliol, segons ha confirmat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en comprovar l’evolució del procés de remodelació d’este espai d’uns 10.000 m², “que s’han recuperat per a la ciutadania”. “La nova plaça realçarà l’entorn monumental protegit, amb una visió completa de la Catedral i el Micalet, i respondrà a les inquietuds del veïnat amb més de 900 places per seure i 115 arbres nous”. Entre altres novetats, Joan Ribó ha destacat “l’ombratge, que es retirarà quan no faça falta, l'habilitació de nebulitzadors i els nous servicis del rehabilitat aparcament, amb 300 places i punts de recàrrega elèctrica”.

 

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat hui esta plaça del barri de la Seu i ha donat compte de l’evolució de les obres que, finançades per fons europeus, permetran la plantejada “reconquesta d’este espai per a les persones i l’avanç de la ciutat cap a una València més sostenible i saludable”.

“L’obra està molt avançada, s’estan complint els terminis en els quals estava plantejat el seu acabat i, en principi, està previst que s’acabe a finals del mes de juliol”, ha assegurat en destacar, per exemple, “la nova visió de la Catedral i del Micalet”. “Crec que és una visió en la qual s’ha estat treballant i realça esta plaça tan emblemàtica”.

Joan Ribó també ha ressaltat la qualitat dels materials, i ha indicat que el 80% de la superfície ja està pavimentada amb pedres de 10 cm d’gruix, que evitaran els esvarons. “En general –ha continuat- l’obra s’ha fet pensant en les persones i, de fet, s’han inclòs les mesures que va plasmar la ciutadania al procés participatiu que es va fer”. “En eixe procés se’ns va dir que era molt important l’existència de llocs per a seure's i ara n'hi haurà 900 places per a seure en esta plaça, que és una quantitat important”, ha afegit.

En este sentit, l’alcalde també ha distingit l’ombratge que es posarà, “que serà peculiar perquè només estarà quan faça falta, per exemple ara que tenim molt de sol. Quan no faça falta, es retirarà i està preparat per a ser retirat”.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que esta obra, que estarà finalitzada en poc mes de dos mesos, “és fruit de l’aposta del govern municipal de recuperar espai de qualitat per a les persones”.

“Hem retornat la plaça de la Reina a la ciutat de València. Serà un lloc on els xiquets vindran a jugar, on les persones asseuran i disfrutaran de l’entorn, on tindrem l’ombratge que es necessita en estos moments de canvi climàtic”. “A més –ha afegit- hem tingut un repte que ha sigut compaginar una estructura del pàrquing amb la plantació d’arbres, però hem incrementat els arbres en més del 70%. En teníem 55 i ara en tindrem 115 arbres nous amb unes instal·lacions adaptades i de gran qualitat”.

Giuseppe Grezzi també ha reiterat que en la nova plaça de la Reina “la gent podrà disfrutar el gran patrimoni que tenim. Així, el Micalet, que és un dels símbols de la ciutat, es podrà admirar des de qualsevol punt de la plaça”. A més, la ciutadania també trobarà en esta plaça la senyalització de la traça de l’antiga muralla romana i recuperarà la perspectiva visual de la porta barroca de la Seu i recuperarà símbols del passat com les vies del tramvia del segle XX.

Durant esta visita d’obres l’alcalde i el regidor han compartit amb els responsables tècnics del projecte l’estat actual dels treballs de la cèntrica plaça en què conflueixen cèntrics carrers de la ciutat com el de la Pau, el de Sant Vicent i el de Santa Catalina. Concretament, d’estes connexions, queden 850 m² pendents per pavimentar, que estaran completades a finals de juny. Pel que fa a intervenció en la mateixa plaça, el 80% de la superficie ja està pavimentada, i que la plantació d’elements verds i de mobiliari urbà s’iniciarà pròxim dilluns per concloure el 30 de juny. Respecte a les actuacions finalitzades, la rehabilitació completa de l’aparcament, de vora 9.000 m², completada a falta de la instal·lació de cartelleria i senyalització i altres muntatges o treballs de pintura.

Ribó i Grezzi han recordat que, en un principi, es va parlar d’un termini d’execució d’un any que hagué d'incrementar-se per la trobada de restes arqueològics.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Giuseppe Grezzi